Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE DIRECTEUR SCHIEDAMSE MOLENS

SCHIEDAM- Na acht jaar leiding te hebben gegeven aan de Stichting De Schiedmse Molens gaat directeur Jan Klitsie met pensioen. Hij wordt per 1 augustus opgevolgd door architect en galeriehouder Hugo Boogaard.

Foto:  duoportret op de balie van molen De Kameel vlnr: Hugo Boogaard en Jan Klitsie.
Foto: duoportret op de balie van molen De Kameel vlnr: Hugo Boogaard en Jan Klitsie.
Hoewel de instandhouding en exploitatie van de bestaande molens de kerntaak is van de stichting heeft de Klitsie een bijzondere bouwperiode meegemaakt. Toen hij in 2008 begon, zocht men iemand met bouwervaring om de herbouw van molen De Kameel in goede banen te leiden. Na de oplevering wachtte meteen een volgende bouwklus: de restauratie van de Babbersmolen.

Na deze grote bouwprojecten valt er nog genoeg te doen voor de nieuwe directeur Hugo Boogaard. Op dit moment krijgen de oude brandersmolens één voor één een ingrijpende restauratie. Molen De Vrijheid is bijna klaar en volgend jaar wordt Museummolen De Nieuwe Palmboom onder handen genomen. Ook start in september de bouw van een nieuwe beheerderswoning bij de Babbersmolen.

Donderdag 25 augustus is er vanaf 16.00 uur in restaurant De Noordmolen een receptie waar belangstellenden afscheid kunnen nemen van Jan Klitsie en kennis kunnen maken met Hugo Boogaard.

Zie ook: Molen Schiedam wil vandaag draaien.

MOLEN SCHIEDAM WIL VANDAAG DRAAIEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *