Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE AANPAK TEGEN RACEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Door de weg aan te passen moet een definitief einde worden gemaakt aan de straatraces op de Maasboulevard in Schiedam-Gorzen. Burgemeester Cor Lamers (CDA) belooft een (dit maal wel) werkzame aanpak voor een al jaren slepend probleem. In 2014 werd al een ankerketting over de weg uitgerold en plantenbakken zijn geplaatst en verschoven om het racen tegen te gaan. Het resultaat na 6 jaar is een aanhoudende klachtenstroom van omwonenden.

Tegenover de raadscommissie legt de burgervader zijn nieuwe plan uit. Lamers: “Een van de acties die we op korte termijn ontwikkelen, en ik denk dat het zich binnen een paar weken afspeelt, is dat wij een tijdelijke aanpassing van de inrichting van de Maasboulevard gaan realiseren. Over een paar jaar staat er een echte herinrichting op de planning.”

“We gaan ervoor zorgen dat het deel dat normaal gesproken is afgesloten voor doorgaand verkeer ter hoogte van De Beren (restaurant, red), dat nu overigens al tijdelijk is afgesloten, dat stuk dat gaan wij vergroten, zodat er een groter stukje verkeersluw rondom De Beren komt. De bereikbaarheid overdag blijft beschikbaar, zodat recreanten en mensen die een ommetje willen maken daar gewoon naartoe kunnen gaan, maar we gaan de avondtijden strenger handhaven. En ook strenger regelen.”

Sinds gisteravond is de Maasboulevard weer een aangewezen gebied op grond van de noodverordening. Door de aanwijzing is het van 22.00 tot 07.00 uur niet toegestaan om aan de Maasboulevard te verblijven. Lamers: “Zoals dat in maart en april ook het geval was.”

Vorig jaar zomer melden omwonenden al dat het de spuigaten uitloopt met de misstanden op de Maasboulevard. Een slagboom tegen ongewenste bezoekers na 22.00 uur was na 3 weken al met geweld uit de muur getrokken. Op 3 maart vorig jaar werden op het Hoofdplein twee aanhoudingen verricht na een melding over vuurwapengebruik. Eerder kwam de Maasboulevard in het nieuws vanwege een gewapende overval en de vondst van een vuurwapen in het struikgewas.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “NIEUWE AANPAK TEGEN RACEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM

  1. Pas op hoor, anders krijg je een waarschuwing!! En als je zo door gaat misschien wel een taakstraf. Zo, dat zal ze leren die schavuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *