Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWBOUW SCHIEDAM NAAR VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- Vluchtelingen maken in Schiedam kans op een opgeleverde nieuwbouwwoning met de gebruikelijke voorrang op andere woningzoekenden. Het is één van de punten uit het plan van aanpak om de achterstand weg te werken bij de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam. De Provincie heeft de gemeente Schiedam op de vingers getikt vanwege de achterstand. Op dit moment moet voor zevenenzestig vluchtelingen nog huisvesting gevonden worden in Schiedam.

De achterstand is ontstaan, doordat er in de afgelopen periode vluchtelingen gekoppeld zijn aan Schiedam die lastig plaatsbaar zijn. Het gaat daarbij om éénpersoonshuishoudens onder de leeftijd van 55 jaar en huishoudens vanaf zes personen. Doordat deze huishoudens niet voldoende snel gehuisvest kunnen worden, zijn er vanuit het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) geen nieuwe huishoudens gekoppeld. De Provincie vindt dat onacceptabel.

In overleg met de Provincie en het COA is door Schiedam een plan van aanpak gemaakt om alsnog voldoende vluchtelingen te huisvesten. Het plan van aanpak is grotendeels geheim. Wel bekend zijn de acties die in dit plan van aanpak zijn opgenomen. De belangrijkste punten:

. Schiedam vraagt het COA zo mogelijk twee tot vijf persoons huishoudens te koppelen;
. Het COA houdt bij koppeling van alleenstaande vluchtelingen rekening met het aantal verwachte nareizigers (één tot vier nareizigers);
. Schiedam benadert andere partijen dan de woningcorporatie voor huisvesting;
. op langere termijn maakt Schiedam afspraken met partijen die nieuwbouw realiseren om een deel van de vluchtelingen te huisvesten;
. Schiedam onderzoekt woningdeling voor alleenstaande vluchtelingen (kamergewijze bewoning)
. Schiedam onderzoekt tijdelijke huisvestingsvormen. Dit onder het voorbehoud dat tijdelijke huisvestingsvormen wat Schiedam betreft minder wenselijk zijn, omdat de huisvestingsbehoefte van vluchtelingen niet tijdelijk zou zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

113 reacties op “NIEUWBOUW SCHIEDAM NAAR VLUCHTELINGEN

 1. Nieuwbouwwoningen voor vluchtelingen? Het moet niet gekker worden Schiedam! Dit gaat ons de kop kosten! Het eens zo mooie Schiedam verpauperd!!!!

  1. Er is zo’n mooie oplossing. We willen toch naar mars? Hebben we die huisvesting al geregeld voor daar? Juist zet die huisvesting in de woestijn waar niemand zit. Alle vluchtelingen gaan daar naartoe wanneer problemen in hun land is opgelost zet je ze weer terug in hun eigen land. Het beheer van deze stad geef je aan de wereldmacht. Je laat die mensen werken voor hun eten geef ze opleiding. Dit zal dus de eerste stad worden die van de wereld is. Het voordeel hiervan is geen impact op de huidige samenleving. De kosten zijn duidelijk minder dan huizen bouwen voor vluchtelingen. Ze krijgen opleiding leren een vak als ze die nog niet hebben die ze in hun eigen land uit kunnen voeren wanneer ze weer terug kunnen. Ik zeg win win voor iedereen. Betaling? Nederland krijgt een x bedrag voor het opvangen plus het kost ons de staat ook nog extra. Dit wordt dus een lastenverlichting voor elk land. Dit houdt ook in dat ieder land hun vluchtelingen die ze al huisvesten ook daarheen moeten sturen dus ook weer woonruimte die beschikbaar komt met als gevolg ook weer een daling in de prijs van koopwoningen. Dus ipv woningen hier te bouwen neem een groot aantal van die units bij elon musk en zet ze in de woestijn. Probleem opgelost. Gezien het extreme klimaat hier in Nederland de beste oplossing.

   1. Is een schande heb niks tegen vluchtelingen of wat dan ook. Maar ik mag als ik wil verhuizen met 16 jaar woonduur naar een krakkemikkig flatje verhuizen. Omdat mijn jaarinkomen niet toelaat een nieuwbouw te betreden. Wat trouwens absurd is wat ze vragen. Zijn genoeg oudere woningen waar ze ook naar toe kunnen. Ik heb een 6 kamerwoning
    Wil er een 4kamer voor terug. Dus geef mij zo, n nieuwbouwwoning.
    Maar nee dat kan niet. Wantbik kom niet in aanmerking.

 2. Vind het niet normaal ,mijn eigen kinderen staan al 7 jaar ingeschreven en die hebben geen recht op nieuwbouw er wordt gezegd hoe langer je ingeschreven staat heb je meer recht op betere woningen en dit wordt zo weg gegeven .het wordt steeds gekker in Nederland

 3. Belachelijk!
  Ik sta al jaren ingeschreven en kom nog steeds niet normaal aan een woning. Zorg eerst dat de schiedamse jongeren het huis nog uit kunnen voor hun 30e!!

 4. Hoe durven ze! Ik heb een vaste baan en kan niet eens een 2-kamerwoning huren in de slechtste buurt van Schiedam en als vluchteling krijg je een nieuwbouwwoning.. en het dan gek vinden dat er steeds meer gelukzoekers komen.

  1. je krijgt niet bepaald gemakkelijk een vluchtelingenstatus in Nederland, dus de ”gelukzoekers” worden niet toegelaten en moeten terug

 5. Sorry hoor maar er wachten ook Nederlandse gezoop een huis vaak al vele jaren en die worden in de kou gezet omdat Naarden asielzoeker krijgt wel gelijk een huis waar gaat het heen met dit land ik gun ook de asielzoeker een huis maar wel op een eerlijker manier door ook achteraan in de rij te sluiten net als iedereen

 6. Terugsturen het land is vol. Je bent al een vreemde in schiedam als je nederlander bent. 45 jaar geleden kwamen de eerste moet je nou nog eens 40 verder denken. Nou dan is hier niet meer te leven.

 7. Arme drommels die naar Nederland komen omdat een uitkering hier hoger is dan een salaris in hun thuisland, moeten geholpen worden.
  De woningnood is niet door hen veroorzaakt.
  Het is treurig dat Nederlanders na vele jaren wachtlijst nog geen woning hebben en geen gezin kunnen starten, maar dat is geen reden om asielzoekers op een wachtlijst te plaatsen.

  Asielzoekers verstoppen de asielketen en dat geeft problemen bij de COA’s.
  Komende jaren komen meer en meer vluchtelingen. Voor hen is geen fatsoenlijke opvang als de statushouders geen woning krijgen.
  Niemand wil toch de mensonterende toestanden van 2015 toen zij in sporthallen moesten overnachten?

   1. Nederlanders hebben veel betere kansen om een fatsoenlijk leven op te bouwen dan de meeste Afrikanen.
    Wat betekent nou een wachtlijst van 7 jaar als je onderdak hebt bij je familie?
    Het is logisch dat miljoenen Afrikanen naar Europa komen.
    Zij hebben net zoveel recht om hier te wonen als iedereen.

    Als de overheid niet heel snel nog honderdduizenden woningen per jaar gaat bijbouwen, gaan de problemen alleen maar groter worden. Dat kun je de Afrikanen niet aanrekenen.

    Pas als de welvaart op de hele wereld gelijk is, zal de trek naar Europa ophouden.
    Het is dus aan ons om onze welvaart te delen met de rest van de wereld.

    1. Wat een prachtig ideaalbeeld. Helaas gaat dat nooit gebeuren. Wat wel gaat gebeuren is dat er op deze manier twee kampen ontstaan waarin slachtoffers gaan vallen. Wereldwijde nivellering gaat nooit gebeuren, 99% van de mensen streeft ernaar zoveel mogelijk te hebben, wij, maar ook de Afrikanen en alle andere volken. Dat gaat altijd ten koste van anderen, de “weg met ons”-mentaliteit is zelfmoord op termijn!

     1. Rosanne leeft in lala land.. waarom geef jij je woning niet weg aan een vluchteling en ga zelf lekker onder een brug slapen. Ze hebben het vast veel zwaarder dan jij.

    2. Beste Rosanne, je zegt dat die miljoenen Afrikanen die hier naar toe komen net zo veel recht hebben om hier te wonen net als iedereen.
     Ben je niet goed bij je verstand of zo????! Hoe kan je zoiets nu met droge ogen zeggen?? We hebben al meer dan genoeg van die zogenaamde kutvluchtelingen die ook nog eens bijna allemaal levenslang een uitkering hebben.

     1. Belachelijk voor woorden. Nederlanders belanden in de dakloze opvang en dit schorriemorrie krijgt een spiksplinternieuw huis.

     1. Het enige wat ons nog kan redden is uit de geldverslindende EU stappen en een nieuwe regering samenstellen. Nederland gaat ten onder net als Europa. We zijn verkocht, verraden en verkwanseld.
      Men creėert bewust tweedracht en een burgeroorlog is niet uit te sluiten.
      Alles wijst erop dat dit de uiteindelijk weg is naar de islamisering…😷

    3. Heeft u misschien nog een paar kamers over ? Enkele van mijn vrienden slapen bij het leger des heils omdat er geen huisvesting te vinden is voor hen, Nederlanders vam geboorte hier gewoon jaren belasting betaald . Vind u echt dat die gelukzoekers uit Afrika voorrang moeten krijgen ? Lijkt een beetje op uw kinderen uit huis zetten om de kinderen van anderen te huisvesten

    4. Deze mensen hadden ook zelf een spade in de grond kunnen steken zoals wij hier ook ooit begonnen een paar duizend jaar geleden. Je weet blijkbaar helemaal niets van onze geschiedenis. Dit land is door ONS gemaakt. En wij hebben hier het meeste recht. Die mensen moeten hun eigen markt en economie opbouwen.

     1. Beste J.
      Jij en ik en wij allemaal profiteren van wat de mensen in het verleden hebben gemaakt.
      Alle mooie gebouwen, de waterwegen, de oude binnensteden, het stond er allemaal al voordat ik geboren werd.
      Waarom zou ik wel het recht hebben om daarvan te profiteren, maar iemand anders niet. Alleen maar omdat zijn bedje in een ander land stond.
      Het is behoorlijk asociaal om de verdiensten van anderen aan onszelf toe te rekenen.

      Bovendien willen wij ‘liever genieten van onze vrijheid’ dan ons bezig te houden met het verschonen van luiers van ons nageslacht. Afrikanen denken wel aan hun toekomst en maken wel een aantal kinderen.

     2. @Rosanne 23:07
      Jouw reactie op J. is wel de meest onzinnige reactie die mogelijk is.
      Waar heb je die weg-met-ons indoctrinatie opgedaan? Bij een D66 kadercursus?

      Dit land is opgebouwd door mijn -en waarschijnlijk ook jouw- voorouders.
      Dit land is gebouwd op het bloed en zweet van onze ouders en grootouders.
      Waarom zou je niet trots mogen zijn op de prestaties van je familie? Je bent toch ook trots als jouw kinderen een goed rapport hebben of iets moois bereiken? Je bent toch ook trots als jouw ouders iets bereikt hebben?
      Op die fundering van onze voorouders bouwen wij voort.

      De Afrikanen die hier komen, hebben niets gebouwd. Hun voorouders ook niet. Anders waren ze wel in hun thuisland gebleven. Daar is genoeg te bouwen voor mensen die bereid zijn om te werken.
      De meeste mensen die hier komen, komen hier om te profiteren van ons en onze voorouders.

      Hoe kun je dat met elkaar vergelijken?

      En als je toch van mening bent dat iedereen gelijke rechten heeft, zet dan je voordeur en je auto niet op slot. Maak je onzin uitspraken waar, maar ga niet het land van onze voorouders verkwanselen.

    5. @Rosanne.
     Je behoort bij de grote groep mensen die maximaal willen deugen. De groep mensen die de toekomst van hun kinderen offeren op het altaar van diversiteit.
     Er zijn deugers die zelfs de verkrachting van hun dochter door een Afrikaan nog goedpraten.

     Maar waarom?
     Waarom wil je de toekomst voor de blanke jeugd vernietigen?
     Waarom wil je alles op de spits drijven zodat chaos of burgeroorlog steeds dichterbij komen?
     Volgens het CBS heeft na 2,5 jaar ‘integreren’ slechts 11% van de statushouders werk.
     Waarom moeten wij die Afrikanen, die in onze huizen wonen, ook nog uitkeringen geven?
     Ze gaan echt nooit jouw billen wassen als jij oud bent. Dat is al lang duidelijk.
     Waarom denk je dat jij het recht hebt om ons, eens zo mooie landje, ter veranderen in een Afrikaans hell hole.
     Weet je niet hoe blanken in Zuid-Afrika worden verkracht, gemarteld en vermoord omdat ze blank zijn?
     Hoe kun je zo kwaadaardig zijn?
     Denk je echt dat je nu nog deugpunten kunt scoren, terwijl iedereen ziet dat mensen als jij verantwoordelijk zijn voor de teloorgang van Nederland?

    6. Rossane

     Mensen met jou gedachte goed zijn gevaarlijk …want wie gaat dat dan allemaal betalen
     ik wil niet dat mijn belasting centen daar heen gaat
     Liever naar de ouderen die weg kwijnen hier.
     Nee ze hebben niet net zoveel rechten.
     Als wij
     We willen ze niet ook dat criminele gedrag niet
     Dus erg dom van je
     En super naïef…

    7. Welvaart met arme landen delen 😂 Hoeveel jaren is men daar al niet mee bezig, live Aid, schoendoos, collectes, glazen huis enz. enz. Men is vaak zo arm niet, maar hun leiders kopen liever wapens, ja daar is altijd wel geld voor. Oorlog door geloof is de grootste boosdoener. Onze welvaart word allang gedeeld, maar haalt totaal niets uit en dat blijkt. Wij kunnen als piepklein veel te duur lasten landje niet de hele wereld helpen. Mensen zijn hier ook blij, als ze net aan alles kunnen betalen. Wie zegt trouwens dat iedereen maar familie heeft om daar in te wonen, wat denk jij dat dit doet als de kostennormdeler om de hoek komt kijken. Rossane, je bent of heel jong en vreselijk naïef, zonder levenservaring en nog thuis wonend of jij heb je schaapjes al op de droge. Oja de overheid gaat niet snel nog honderdduizend woningen bouwen, waarom denk je dat de andere mensen zo reageren, die zien de bui al aankomen!

     1. Als rijk westers land horen we een veilige haven te zijn voor echte vluchtelingen. Maar een voorrang status zoals nu vind ik niet kunnen. Men trekt met deze voorangstatus voornamelijk naar de randstad waar ethnische groepen samen clusteren. Dit komt ten eerste de integratie niet ten goede en wekt frustrate en woede bij mensen die al jaren op een woning wachten. Terwijl er leegloop is op het platteland. We kunnen deze mensen makkelijk gedosseerd over nederland een woning geven. Hierdoor gaat men zich ook beter intergreren en als men een woning wil in de randstad kunnen ze zich net als ieder ander inschrijven en wachten

    8. Sorry hoor, maar volgens mij spoor je niet helemaal. Die gasten breken een heel huis af in een mum van tijd. Wij zelf moeten al 20 jaar wachten op een ander huis. Laat staan onze kinderen. Elk jaar gaan er miljarden naar Afrika, dus er wordt al gedeeld met de welvaart en dat is al zolang, maar de Afrikaan fokken als konijnen, dus dat er tekorten zijn is hun eigenschuld

    9. Dan wordt het eens tijd dat jij €35 voor een pak koffie gaat betalen Rosanne, trouwens voor alles wat uit derde wereldlanden komt. Als jij nou alvast gaat beginnen:kilo rijst €40, tafel € 2000 (ja, hout is duur he) En ga zo maar door, maar dat wil jij natuurlijk niet, he…

   2. Hoe kunnen we deze mensen een nieuwbouw woning geven terwijl mijn dochters thuis vast zitten omdat een woning kopen alleen niet te doen is en een huur huis niet te krijgen zijn ik vind zorg eerst voor onze eigen mensen een woning en als er dan over is kunnen we andere mensen helpen

  1. Oftewel. Opvang in de regio waar ze vandaan komen zodat ze sneller terug kunnen om hun eigen land op te bouwen. Snapt u niet dat op deze manier de kloof tussen de mensen steeds groter wordt wanneer buitenlanders meer rechten krijgen dan de autochtone bewoners ? Het begint steeds meer op een bezetting te lijken.

  2. Beste Rosanne, volgens mij moet het wel zo zijn dat jij van een andere planeet komt, in een bubble leeft en helemaal niets snapt van wat de beweegredenen van het leeuwendeel van de zogenaamde “vluchtelingen” zijn.

  3. Er is niets mis mee om ze goed geregeld in een sporthal te plaatsen, dat is dan nog altijd veiliger dan hun thuisland, als daar een oorlog is. Het vastlopen van asielcentra’s daar is ook een oplossing voor, een asiel stop! Waarom moet men zover reizen om naar ons kleine landje te komen, nou dat zal ik je even zeggen Rossane, omdat men via Whatsapp groepen elkaar op de hoogte houdt in welk land het geld enz. gratis te halen is. Onlangs 2x in 1 week touringbussen uit de Oekraïne naar Ter Appel om asiel aan te vragen, want wordt er gezegd duurt de procedure te lang krijg je geld zonder er iets voor te hoeven doen! Het wordt tijdt om je ogen eens echt open te doen ipv ze te sluiten Rosanne!

  4. Sorry hoor, maar volgens mij spoor je niet helemaal. Die gasten breken een heel huis af in een mum van tijd. Wij zelf moeten al 20 jaar wachten op een ander huis. Laat staan onze kinderen. Elk jaar gaan er miljarden naar Afrika, dus er wordt al gedeeld met de welvaart en dat is al zolang, maar de Afrikaan fokken als konijnen, dus dat er tekorten zijn is hun eigenschuld

 8. Tolerant zijn we wel genoeg geweest, wat er gaande is mogen wij niet horen/lezen of zien??? Op deze manier heel schijnheilig, de Nederlandse bevolking opzetten tegen “immigranten, is wel erg laag, en zéker beneden peil qua regeren !! Wij hebben geen regering die ons land regeert, doch een club die zwaar onder druk staat van een EU, en naar hun pijpen danst, hier moet een einde aan komen. Waarom willen de Britten uit de Euro? Alleen om dit soort feiten! Je moet je land weggeven ( plus de bevolking ) alleen puur om de status van de ECB te redden, omdat die simpelweg de boel uit eigen belang hebben laten escaleren !! Daardoor komen er vele nevenzaken, die betrekking hebben op onze leefwijze bij, die notabene zijn gefinancierd door dhr SOROS met een bedrag van 7 !!! miljoen per jaar ? Onze regering bewijst hiermee dat ze nog corrupt en omkoopbaar zijn ook !! Schande voor de immigranten, maar ook zéker voor de bevolking van dit land !!!

 9. Een van de dieptepunten van schiedam

  Vele schiedammers die een huis zoeken en al jaren staan in geschreven, die geen woning hebben. Zelfs met urgentie ben je in Schiedam nergens meer. Schiedamse gemeente moet zich schamen

 10. steeds meer schiedammers komen in Hoek van Holland wonen, zo verschuif je het probleem. Jonge Hoekenezen willen ook een huis, maar als een ouder echtpaar naar een seniorwonng verhuisd, krijgt (1)EEN PERSOON uit schiedam deze 4 kamerwoning. En jonge mensen kunnen er naar fluiten………………

 11. Wij (27 & 28 jaar) maken als gezin met 2 kinderen (3 jaar & 6 maanden) niet eens kans op een nieuwbouw woning omdat hun voor gaan, belachelijk!!
  Wij willen graag verhuizen maar het wordt zo onmogelijk gemaakt!!
  Lekker de vluchtelingen plaatsen, kijk eerst naar je eigen inwoners, die hebben ook rechten!!

 12. Schandalig dat de provincie Zuid-Holland een gemeente als Schiedam dit oplegt, een plaats waar de eigen inwoners al jaren moeten wachten op een woning! Ik als starter wacht al meer dan 3 jaar, sommigen nog langer. En asielzoekers mogen zo gelijk een (nieuwbouw) woning betrekken. Krijgen ze ook nog de inboedel, een auto en een zak geld mee?

 13. Het plan van aanpak is grotendeels geheim. Wel bekend zijn de acties die in dit plan van aanpak zijn opgenomen. De belangrijkste punten: Schiedam heeft schijt aan zijn eigen inwoners.

   1. Beste Rosanna, ik heb jaren in Afrika vertoefd als militair. Heb gezien hoe Afrikanen op alles discrimineren naar elkaar… Hoe lui de mannen zijn. Macht krijgen.. Nemen is iets anders als ermee om kunnen gaan. Het bewezen lager IQ van Afrikaanse volkeren zou hun plaats in de westerse samenleving ook lager zijn.. Net zoals de grens tussen goed en kwaad. Wordt wakker kind.. En ga fijn kinderen maken die zo hard nodig zijn… (jouw woorden)

 14. Dat er in Nederland iets moet gebeuren wat Niemand leuk vind is wel duidelijk toch? deze regering is alleen maar met zichzelf en de gekleurde bezig. De ( Witte ) man bestaat niet meer.

 15. Te gek voor woorden we leven echt in een bananen republiek. Achteraan aansluiten en net als wij op de wachtlijst maar dan wel graag onderaan. Wij krijgen geen nieuwbouw nog nooit gehad en deze vaak goudzoekers krijgen maar gelijk nieuwbouw. Laten ze ze maar in Den Haag bij Rutten plaatsen kijken of hij het zo gezellig en leuk vind.

 16. Wat een beleid zeg onbegrijpelijk.
  En je zal ze naast je krijgen …
  Las ook dat er nog nareizigers komen of tewel gezins hereniging.
  Wat mij betreft uit zetten ..eigen volk eerst
  Of stop ze in een getto wijk..En haal daar gezinnen weg die nieuwbouw willen.
  Roer moet echt om in NL.
  Walgelijk beleid

 17. Hier worden de nederlanders (die er wel aan meebetalen) gediscrimineerd. Ze hebben er schijt aan dat wij wel lang op de wachtlijst staan.
  Goed bezig bestuurders!!!

 18. Beste woningzoekers uit Schiedam. Klagen hier helpt niet ik stel voor een brief te zenden naar de Politiek verantwoordelijken.
  En hoe meer brieven hoe beter !

 19. Je gaat je eigen schamen dat je een schiedammer ben hoop dat jullie de jeugd eens gaan helpen die wonen nog steeds bij hun ouders omdat er niet genoeg huizen zijn schaam je gemeente schiedam

 20. Jammer dat het zo moet bedrijp dat er vluchtelingen zijn die een huis nodig hebben maar er zijn ook Nederlanders en jongeren zoals mij in sta al 4 jaar ingeschreven nog steeds geen huis moet binnenkort er ook uit want moeders gaat verhuizen met der vriend dus ik sta dan op straat heb genoeg geld en werk maar huizen zijn er niet die worden afgenomen door vluchtelingen

 21. Misschien toch maar is gaan stemmen op partijen die harde maatregelen willen om die gelukzoekers terug te sturen en de Nederlanders die op zoek zijn naar een huis en jaren staan ingeschreven voorrang te geven.

  1. Beste Rosanne, je zegt dat die miljoenen Afrikanen die hier naar toe komen net zo veel recht hebben om hier te wonen net als iedereen.
   Ben je niet goed bij je verstand of zo????! Hoe kan je zoiets nu met droge ogen zeggen?? We hebben al meer dan genoeg van die zogenaamde kutvluchtelingen die ook nog eens bijna allemaal levenslang een uitkering hebben.

 22. VVD Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol over haar portefeuille asielzaken:
  “Wij zijn heel braaf, een paar andere landen ook. Zweden, Duitsland, Nederland, die drie. Dat is heus iets om trots op te zijn”

 23. En wie ga dat betalen, stroom opwaarts? En de belastingdienst? Want ze komen en hebben toch niks! En eigen volk word hier mee opgezadeld nog meer ellende binnen halen dat is wat er nu gebeurd al geruime een jaar… Het is mensen tegen elkaar opzetten, maar Nederlanders worden wakker en gaan meer in opstand om zelf rond te kunnen komen dus wat creëert het politieke zooitje??????

 24. schandalig beleid , mijn kinderen staan al 8 jaar op de wachtlijst voor een soc. huurwoning, nu komen er nepvluchtelingen uit veilige landen en die pikken die schaars gebouwde huurwoningen in. De echte NL wordt gediscrimmineerd. Het is het zelfde als wanneer de in de rij staat bij de supermarkt voor de kassa en er komen stel arabieren aan , die piepen 30 man voor in de rij , en mogen zelfs ZONDER te betalen met hun boodschappen naar buiten, Dit is precies het EU beleid, walchelijk !!!

 25. kijk dat is nu Nederland de graaier’s hebben zo een huis …..een vader met 2 kinderen mag bij z’n ouders gaan inwonen
  echt een heel goed land meld me gelijk aan als asiel zoeker

 26. Ik stond op straat met een baby en 1 van 2. Kreeg geen urgentie. Met geluk kreeg ik een woning, 1 met junkies en kakkerlakken. Al ruim 5 jaar elke dag reageren en soms huilend op gebeld omdat ze er niks tegen wilden doen en dan lees je dit!!! Deze mensen zouden heel blij zijn met mijn 4 kamer woning. Waarom krijgen Hollandse kinderen geen recht op “achterstand weg werken?” BAH!!!!

 27. Niet normaal meer ik ben 54jaar zit al lang op een huisje te wachten als Schiedamse .kom nergens in aanmerking.waar zijn ze mee bezig vind je het gek dat de mensen in opstand komen.

 28. GETTO VORMING !!!!! OK , ff eerlijk , ik ben 58 jaar , heb een koopwoning met een prijsje van ongeveer 3 ton dus ik heb niets te vrezen van een soort low-life wat naast mij komt wonen, ze kunnen het eenvoudig de komende tijd niet betalen en tegen de tijd dat ik 65 ben , ben ik verhuist naar een warm , tropisch land !! MAAR ………..wat gebeurt er met onze arme christelijke , blanke , kinderen en kleinkinderen die we opschepen met achterlating ( na onze dood ) van ons mooie Nederland ??????????????

 29. En we stemmen allemaal weer op die linkse partijen en uiteraard kabinet (t)Rutte🤦🏼‍♂️🤦‍♂️🤦🏽‍♂️.
  Nog even en Nederland kan te koop op Marktplaats.

  1. Inderdaad. Na een paar loze beloftes van Rutte en men trapt er weer massaal in. Want stel je voor dat je moet zeggen dat je PVV of FvD stemt. Nee zolang het in ‘mijn’ straat niet gebeurd en GTST nog op de buis is steekt men liever z’n kop in t zand. Je weet wel: “We hebben het niet geweten”.
   Churchill waarschuwde toen voor de gevaren van Duitsland. Ook toen luisterde niemand.
   Alleen als t te dichtbij komt gaat men (tijdelijk) anders denken. Nederland bestaat grotendeels uit meelopers, lafbekken en gutmenschen met een (aangeboren?) naïviteit die hun eigen ondergang zal worden.
   Let wel dat de bevolking zelf de politiek kiest. Dus als je zelf ondanks alle waarschuwingen op de verkeerde partij gestemd hebt klaag dan niet. Goed gestemd? Kom er dan openlijk voor uit zodat het geen ‘taboe’ meer is. Ik stem trouwens al jaren PVV.

 30. Nou ik snap nou niet wat iedereen loopt te zeiken wij hebben pas in de wijk nieuwe buren uit Somalië ik zag ze van de week voorbij komen met 5 kinderen die buik zit vol worden er 6 dan leuk huisje gehad kranten voor het raam tuin is over een jaar een drama buiten komen ze niet natuurlijk is ook niet nodig ze gaan met de zomervakantie er weer heen Somalië want dan nemen ze papa en mama ook mee en dan zal nummer 6 er ook wel uit zijn dan word daar nummer 7 gemaakt even tussendoor

 31. Ofwel stem de komende jaren niet op de gevestigde partijen als VVD, CDA Christen Uni, D66 of Grien links. Zij helpen het land naar de klote.
  zijn geen van allen meer te vertrouwen en dienen andere belangen; in ieder geval niet de Nederlander.

 32. Vluchtelingen moeten geholpen worden, gelukzoekers die alleen voor gratis geld komen horen hier niet thuis maar moeten hun eigen land opbouwen. Hebben onze voorouders hier ook gedaan terwijl ze in veel gevallen in zeer slechte omstandigheden moesten leven.

 33. Dat wordt een no-go zone voor de Nederlander. Een bolwerk van criminaliteit en eigen regels. Niets geleerd van Zweden dus.
  Hoe help ik een land naar de kloten? Zo dus. Kan dat linkse volk zo meteen roepen dat ze het niet geweten hebben.

 34. Dit vind ik onacceptabel, zeker voor de eigen woningzoekenden van Schiedam.
  Schiedam laat zich koeioneren door de provincie en het COA. wij hebben toch niet hier ongevraagd dat er zoveel zgn vluchtelingen, zeg maar voor 90procent profiteurs hier naar toekomen, en ze alles op een gespreid bedje krijgen, terwijl er vd eigen bevolking genoeg dakloos zijn. Schande!!!

  1. Als rijk westers land horen we een veilige haven te zijn voor echte vluchtelingen. Maar een voorrang status zoals nu vind ik niet kunnen. Men trekt met deze voorangstatus voornamelijk naar de randstad waar ethnische groepen samen clusteren. Dit komt ten eerste de integratie niet ten goede en wekt frustrate en woede bij mensen die al jaren op een woning wachten. Terwijl er leegloop is op het platteland. We kunnen deze mensen makkelijk gedosseerd over nederland een woning geven. Hierdoor gaat men zich ook beter intergreren en als men een woning wil in de randstad kunnen ze zich net als ieder ander inschrijven en wachten

 35. Belachelijk, asielzoeker moeten geplaatst worden in woningen die anderen niet willen.
  En zeker ook achteraan sluiten in de rij van woningzoekende.
  Het is gewoon belachelijk dat onze kinderen 7 jaar moeten wachten op een woning. Ze kunnen niet eens de deur uit al zouden ze dat willen. Voor assielzoekets woonplekken maken en die zijn met een kamer al blij! Ze komen immers uit oorlogs gebied. Bad bed brood en vrijwillegerswerk! Verder geen gezeik. Normale voorzieningen voor mensen die hier op de armoede grens leven!
  Voorang geven oo nieuwbouw huizen? Rekening houden met 4 personen die erachteraan komen! Ik heb een kind en ktijg geen 3 kamerwoning omdat ze niet bij mij ingeschteven staat. Gesscheiden mensen die geen fatsoenlijke woonruimte krijgen en met hun kids op straat staan of bij famillie moeten wonen. OP DE WACHTLIJST MET DIE MENSEN en een bijdrage voor woning inrichting voor de kringloopwinkels en weggeef hoek. Deze mensen zouden al blij moeten zijn met een veilig land
  Eten en kleding.

 36. Laat iedereen goed beseffen dat dit te danken is aan Groen Links, Pv/dA, en SP .
  Iedereen die op een van deze partijen gestemd heeft, die heeft nu geen recht van klagen.
  Het zijn ook deze partijen die ervoor zorgen dat iedereen nu in electrische auto”s moet rijden.
  Maar waar komen deze grondstoffen vandaan, zoals Lithium, Cobalt, en andere essentieele grondstoffen die nodig zijn voor
  de accu’s van al die electrische auto’s
  Die grondstoffen komen uit de mijnen in Afrikaanse landen. En wie werken er in die mijnen? Juist, kinderen, heel erg jonge kinderen!!!! En alles moet nu nog sneller met de energie transitie, dus nog meer kinderen.
  Ik heb in geen enkele krant of politiek debat dit fenomeen naar voren horen komen. Want dan zouden we direct met deze onzin stoppen. Hetzelfde geldt voor de woningbouw. Er is door bovenstaande politieke partijen , en door belanghebbenden een zaak gecreerd.In die zaak is een linkse activistische rechter die een uitspraak heeft gedaan die bepaald dat assielzoekers recht hebben op een woning. Vervolgens verschuilen provincies en gemeentes zich achter deze uitspraak, en daar heb je dus de oorzaak van het probleem waarin we nu leven. Het gezonde verstand heeft op dit moment verloren.
  Dit is veroorzaakt door de D666, Groen Links, Pv/d A en SP. de zogenaamde Socialisten., gevoed en gesteund door de mainstream media.
  De socialisten zouden moeten opkomen voor de zwakkeren in onze samenleving, maar ze doen het tegenovergestelde.
  Waarom? Ze voeren de agenda uit van de Nieuwe Wereld Orde.
  De satan verschijnt altijd als de schoonste der engelen.
  Complot theorie? was het maar zo. Het is de realiteit. Kijk maar naar Schiedam, de stikstof crisis, paifas, energie transitie.
  Rob.

 37. Gaan we weer hele wijken maken met weer allemaal met mensen uit het buitenland, terwijl ze oude wijken slopen ,om die gemeenschap weer te vermengen in andere wijken, snap er niets meer van, en laat onze kinderen maar stikken , die komen op een wacht lijst van 7 jaar als het niet langer is.

 38. Met dank aan de politiek correcte stemmers in dit gaaf land…..voor niet autochtonen dan hè….
  De politiek, gemeente ambtenaren, Provincie besturen etc. moeten zich diep schamen.Ik kan me niet voorstellen dat ze trots op hun werk zijn. Ze moeten zich diep schamen.

 39. Ik ben voorstander van het opvangen van vluchtelingen, maar dat dit nu volledig ten koste gaat van plekken voor onze autochtone en in Nederland geboren mensen?

  De capaciteit voor veel meer vluchtelingen is er gewoon niet in de randstad en zeker Schiedam niet. Er zijn zoveel starters voor wie het onmogelijk wordt gemaakt een eigen woning te bemachtigen in de randstad en rest van het land. De banken, overheid doen daar veel te weinig aan!

  Wanneer gaat de overheid en gemeenten eens kijken naar goedkopere en betere oplossingen? Zoals leegstaande kantoorpanden ombouwen naar appartementen voor starters of deze asielzoekers?

  De gemeente Schiedam moet nu eens hard tegen de wil van Den Haag ingaan en zeggen dat er gewoon geen plek meer is voor meer vluchtelingen!

 40. Belachelijk.. Ik ben na 22 jaar terug naar Nederland gegaan, eigenlijk uit een gedwongen situatie, ik wapperen met mijn Nederlandse passport bij diversen instanties, had nergens recht op, kreeg nergens hulp voor mij en mijn gezin, gelukkig vonden mijn vrouw en ik wel snel werk, maar toen een huis…. Nee kon alleen vrije sector huren van 1200 euro per maand, dus daar gaan alle centen naar toe. Ik ben een kind van een immigrant uit de jaren 60, maar een met normen waarden en respect. NEDERLANDSE REGERING… OM JE KAPOT TE SCHAMEN…

 41. Typisch weer een voorbeeld van de “weg-met-ons-mentaliteit” waar vooral links aan lijdt.

  De autochtone hardwerkende Schiedammer moet jarenlang wachten op een woning maar asielzoekers die nog geen sikkepit hebben bijgedragen aan onze economie krijgen alles op een presenteerblaadje aangeboden. Beschamende vertoning en een voedingsbodem voor een burgeroorlog (die er gaat komen).

 42. Ik begrijp deze zin niet.

  “Doordat deze huishoudens niet voldoende snel gehuisvest kunnen worden, zijn er vanuit het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) geen nieuwe huishoudens gekoppeld. De Provincie vindt dat onacceptabel.”

  Maar dat is toch juist bewijs dat Nederland de toestroom niet aankan. Of wat begrijp ik er niet aan?

 43. Het ergste is dat veel Syrische vluchtelingen inmiddels al terug kunnen, omdat land grotendeels veilig is.
  Maar overheid geeft ze juist permanente verblijfsvergunning en boycot Syrië bij wederopbouw.
  Onze regering steunde ook terroristen in deze burgeroorlog.
  Allemaal om deze mensen hierheen te halen en hier te houden.
  Syriers kan je het niet kwalijk nemen, maar onze overheid is onze grootste vijand.

 44. En het deugvolk maar klagen over discriminatie en racisme. Dit wordt gekweekt door de overheden die migranten bevoordelen ten koste van het eigen volk wat dit land heeft opgebouwd. De woning toewijzing in Schiedam is hier een schoolvoorbeeld van! Het eigen volk kan rustig zonder te morren op de wacht lijst blijven staan. Doen ze dit wel worden ze meteen weggezet als rascisten en fascisten! Zolang het beleid van migranten eerst zal de onvrede onder de eigen bevolking blijven groeien. Daarom eigen volk eerst!!

 45. Ik ga er van uit dat een statushouder een echte vluchteling is en dus al dan niet tijdelijk mag verblijven in ons nog prachtige land. Wat ik alleen NIET begrijp is waarom ze betere behandeling krijgen dan de Nederlandse staatsburgers. Die mogen achteraan sluiten op wachtlijsten voor huurwoningen.

  Heeft Woonplus niet uitgewoonde woningen waar ze eigenlijk heel veel geld in moeten gaan investeren om ze weer verhuurbaar te krijgen? Als je met niets komt schuilen in ons veilige Nederland prima startwoning. Leren ze direct waar ze goedkoop verf kunnen halen, een behangetje kunnen scoren en waar de kringloop winkels zijn. Mogelijk met wat hulp van Woonplus die zo ook wat uitgaven kan besparen maar ze vooral ZELF inspanning te laten leveren als start van hun veilige toekomst.

  Al met al moet een jonge gescheiden Nederlandse moeder die aangewezen is op een bijstand uitkering ook zo haar nieuwe start maken….. en die heeft al heel haar leven al dan niet actief aan de Nederlandse economie haar bijdrage geleverd….

 46. Prachtige actie van Schiedam. Hulde aan deze gastvrije inwoners. Zo kunnen deze mensen die vetrokken zijn met niets elders een bestaan opbouwen.

  1. Geert Bruinsmeer, En de NLders zoeken het maar uit. Zeker zelf alles al op de rit, zijn meestal dat soort mensen die dit soort onzin roepen!

 47. Vrije meningsuiting is er allang niet meer, dus ik hou mijn gedachten voor me, voordat ik er weer voor 30 dagen afgedonderd word van fcbook en messenger

 48. Het lijkt wel OORLOG creëren. Zijn we met teveel mensen en omdat dat zo is, mogen de burgers het zelf uitvechten.! Geen enkele waardering meer voor gemeente’s, provincies, ministeries. Allemaal regels van EU en Brussel. Die zorgen wel goed voor zichzelf, geloof maar. Daar moeten we vanaf. Nederland moet weer zichzelf handhaven, dan maar Nexit.

 49. Ik heb nu dringend psychische hulp nodig!
  Ik kan het echt niet meer bolwerken in dit land.
  Er is een complete omvolking gaande!
  En maar stemmen op die d66v, cda, vvd , GroenLinks, pvda en uit die EU!!!
  Nederland open je ogen toch is en stem niet op die NSB cartels!!!
  Man man man

  1. @Antonie, jammer jonge, je komt op de wachtlijst, de psychiatrische zorg is eerst voor delinquenten en ex-delinquenten met psychische problematiek. En nee dat zijn niet vluchtelingen want die krijg je hier met geen mogelijkheid in het gevang. Wel heb je 77% kans dat het (ex-)delinquenten zij van buitenlandse afkomst, mensen die zich hier niet gelukkig voelen omdat we onze cultuur niet snel genoeg aan hen aanpassen en hen niet zoveel geld geven als ze hadden verwacht.

 50. Gaat het wel goed daar boven in jullie hoofden, op donderen met die vluchtelingen, denk maar aan je eigen landgenoten. En niet van die asociale hoge prijzen. Eigen mensen worden hun huis uitgegooid, en de vluchtelingen, en nu gaan ze ook nog huizen voor ze bouwen. De regering is echt niet wijs, echt niet.

 51. Plaats de vluchtelingen gewoon in dezelfde huizen als de alle anderen. En laat nieuwbouw over aan diegene die al lange tijd wachten op een normale woning. Waarom komen zij in aanmerking nieuwbouw terwijl er velen nog in bouwvallige woningen wonen. Het belangrijkste is een dak boven hun hoofd. Vele jongeren in heel Nederland moeten vaak tot ca. hun 30ste bij hun ouders inwonen en als ze eerder het huis uit willen zijn ze verplicht om huis te kopen! Ik vind het echt geen probleem om de vluchteling onderdak te bieden. Maar om speciaal voor hun nieuwbouwhuizen te bouwen en anderen uit te sluiten vind ik niet kunnen.

 52. Ik vind dit discriminatie naar de Schiedammers toe.
  Werkelijk schandalig😡.
  Mijn dochter moet 10 jaar wachten op een huurwoning.Ik eis dat mijn dochter daar een woning krijgt😡

 53. Heer Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost, mijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd vanwege mijn ontrouw als man en ik kon niet anders dan dagelijks huilen omdat ik op het punt stond mijn familie te verliezen, ik smeekte mijn vrouw maar ze zei dat ze een besluit had genomen. Mijn vriend vertelde me hoe Lord Bubuza zijn huwelijk herstelde met zijn betovering, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn probleem en zijn antwoord, ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en ik ben heel erg blij om de wereld te laten weten dat de scheiding is geannuleerd en dat we gelukkig leven. Lord Bubuza is een god op aarde die problemen oplost met zijn betovering, heb je hulp nodig? Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *