Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW BESTEMMINGSPLAN VOOR WINDTURBINES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld om de plaatsing van twee windturbines mogelijk te maken op het oostelijk deel van het voormalige Oeverbos in Vlaardingen. De beoogde locatie voor de realisatie van de windturbines is in strijd met het huidige bestemmingsplan ‘Buitengebied West’.

De  coöperatieve vereniging De Windvogel wil samen met het lokale Vlaardings Energie Collectief (VEC) de twee turbines ontwikkelen. De Windvogel heeft momenteel meer dan 3350 leden door het hele land. In totaal bezitten zij samen vijf windmolens en drie zonnedaken.

Het voormalige Oeverbos zal meeprofiteren van de plaatsing van de nieuwe windturbines. De helft van de eventuele winst die het VEC maakt wordt geïnvesteerd in de omgeving van het Oeverbos. De andere helft van het mogelijke financiële overschot uit de turbines gaat in Vlaardingen naar de aandeelhouders, de leden van het VEC. Dat is op 3 juli besproken tijdens de bijenkomst van het VEC in aanwezigheid van wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *