WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE AANHOUDING WONINGOVERVAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor de overval op een woning aan de Valeriusstraat in Schiedam is een vierde verdachte aangehouden. Een van de overvallers zou een bekende van het mannelijke slachtoffer zijn, waarmee hij een financieel conflict had. De rechter-commissaris heeft de verdachte dinsdag voor veertien dagen in bewaring gesteld. De eerste twee verdachten werden kort na de overval aangehouden. De derde verdachte werd op 4 juli aangehouden in Uithoorn.

Dinsdag 30 juni werd in de avond een woning aan de Valeriusstraat overvallen. Rond 23.20 uur wisten vier mannen de woning binnen te dringen. Ze klopten op de slaapkamerdeur, waar de bewoners, een man en een vrouw, zich op dat moment bevonden. De vrouw opende de deur en werd direct door twee mannen vastgepakt. Twee andere mannen liepen naar de man, die nog in bed lag, en eisten geld. Zij sloegen hem meerdere malen.

Toen de man en vrouw riepen dat zij de politie gingen bellen, gingen de vier mannen ervandoor. In hun vlucht namen ze uit de woning een laptop mee. Twee mannen reden weg met een rode bestelbus met Pools kenteken en twee anderen renden weg in de richting van de Laan van Bol’es in Schiedam. Door de gealarmeerde politie werd korte tijd later aan de Hargalaan in Schiedam, de rode bestelbus met Pools kenteken gecontroleerd met daarin twee Poolse mannen. Aan de hand van de opgegeven signalementen werden beide inzittenden aangehouden. De bestuurder bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Hiervoor kreeg hij ook een proces-verbaal.

De politie zette het onderzoek voort, onder andere naar de twee mannen die weg zijn gerend in de richting van de Laan van Bol’es. Onderzoek leidde eerst op 4 juli naar Uithoorn waar de derde verdachte werd aangehouden, een 25-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zondag 26 juli werd in een hotel in Noordwijk de vierde verdachte, een 29-jarige Pool, aangehouden. Alle vier de verdachten zitten nog vast, ze moeten zich op 2 oktober voor de rechter verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *