WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NEERSCHIETEN ‘ALLAHU AKBAR SCHREEUWER’ SCHIEDAM RECHTMATIG

SCHIEDAM- Er is door de politie rechtmatig gehandeld bij het neerschieten van de ‘allāhu akbar’ schreeuwer in Schiedam-Nieuwland. Het Openbaar Ministerie (OM) concludeert dat na een onderzoek door de rijksrecherche naar de dood van de moslimterrorist in de Van den Tempelstraat. De leus allāhu akbar wordt standaard gebruikt voorafgaand aan het plegen van islamitische terreurdaden.

Op 30 mei vorig jaar werd de 26-jarige man met Syrische identiteitspapieren neergeschoten door de politie in zijn woning. Toen het arrestatieteam de man wilde aanhouden, viel hij de agenten aan met een bijl.

Rond 13.30 uur kwam de melding dat er een man in de Van den Tempelstraat op het balkon allāhu akbar schreeuwde en met een bijl stond te zwaaien. Eenmaal ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Ook een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen. Het opgeroepen arrestatieteam ging hierna de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en de politiehond aan. Omdat de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt te schieten. De politiehond is geraakt door de bijl en aan zijn verwondingen overleden.

De Rijksrecherche heeft onderzocht of er terecht geweld is gebruikt en is geschoten. Alles afwegende is het OM van oordeel dat de leden van de aanhoudingseenheid een beroep kunnen doen op noodweer. Er wordt daarom geen strafvervolging tegen hen ingesteld. De nabestaanden van de man en de betrokken politiemensen zijn van deze beslissing in kennis gesteld.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *