Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NEE TEGEN RUIMERE HORECA-BESTEMMING CHINA GARDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Restaurant China Garden -‘t Platje- aan de Maasboulevard in Vlaardingen krijgt van de gemeente geen ruimte om de horeca-bestemming uit te breiden. Dat heeft de gemeente besloten naar aanleiding van een vergunningverzoek. De aanvraag was in november al ontvangen door de gemeente. De beslistermijn werd vervolgens met 6 weken verdaagd.

De directie van China Garden vreest de woningbouwplannen die de gemeente heeft. De zorgen gaan vooral om de inpassing van de nieuwbouw tegen, aan en rondom het pand -’t Platje-. Met name de bouwhoogte en het volume van de woningbouw in de Maaswijk, maar vooral de negatieve gevolgen die dat voor de bedrijfsexploitatie heeft.

China Garden wil de zalen, eventueel in combinatie met het dakterras, verhuren voor feesten en partijen, zoals bruiloften, maar woningbouwplannen voor de Maaswijk zullen beperkingen betekenen voor deze uitbreidingsmogelijkheden.

Het restaurant huist sinds eind 2020 in een gloednieuw pand.

2 reacties op “NEE TEGEN RUIMERE HORECA-BESTEMMING CHINA GARDEN VLAARDINGEN

  1. Misschien is de gemeente er niet zo van gecharmeerd dat de bezoekers tijdens de party of het eten zien wat er aan de overkant van het haventje allemaal gebeurt zónder dat er wordt ingegrepen

  2. Dit is gewoon ondernemer pesten. Dit hebben ze ook al met het Liesveld gedaan. Schiedam doet er niet voor onder. En straks vanuit de gemeente weer een actie plan op zetten om te zien waarom ondernemers hun zaak opheffen of gaan verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *