Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NAUWELIJKS MEDIA SCHIEDAM ZONDER SUBSIDIE GEMEENTE

SCHIEDAM- In Schiedam ontvangen vrijwel alle lokale media-initiatieven subsidie van de gemeente. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen door GroenLinks naar het verstrekken van subsidie aan de Ziekenomroep Schiedam (ZOS).

De ZOS ontvangt van de gemeente een subsidie waaraan slechts minimale voorwaarden zijn verbonden. De ZOS heeft volgens de gemeente een maatschappelijke functie en krijgt daarvoor een projectsubsidie van 3.630 euro (voorheen een waarderingssubsidie). Schiedam is niet wettelijke verplicht om de ziekenomroep subsidie te geven.

De ZOS is in oktober 2014 toestemming verleend om als commerciële media-instelling een commerciële omroepdienst te verzorgen. Tijdens de discussie over de zendmachtiging voor de lokale omroep in Schiedam is de commerciele ZOS wel genoemd als een van de partijen waar de kandidaten voor de lokale zendmachtiging een samenwerking mee aan moeten gaan.

Schiedam subsidieert onder strikte voorwaarden de huidige lokale zendgemachtigde: de Stichting Stadsomroep Schiedam (Look TV). Daarnaast geeft de gemeente soms een opdracht aan PopUpTv of aan het productiebedrijf dat ook PopUpTv maak (en betaalt daarvoor). Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om ‘normale zakelijke afspraken, die niets te maken hebben met het verlenen van subsidie of ‘financiële betrokkenheid’.

In het Stadsblad verschijnen wekelijks meerdere advertentiepagina’s vol gemeentelijke informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *