Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NA DE ZOMER ONDERZOEK WENSEN ALLOCHTONE BEJAARDEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het bevragen van allochtone bejaarden in Schiedam, naar hun behoeften en wensen, wordt momenteel voorbereid en na de zomer uitgevoerd door de gemeente. De gemeenteraad heeft om het onderzoek gevraagd, omdat er bij onderzoeken in de meeste gevallen niet op migratieachtergrond geselecteerd wordt en mogelijk daar andere behoeften en wensen spelen.

Een effectieve methoden om de wensen en behoeften van senioren in beeld te krijgen is de inzet van Wijkpeil. Bij vrijwel alle onderzoeken die landelijk, maar ook lokaal worden uitgevoerd komen ook de wensen en behoeften van ouderen in beeld. Er kan bij de uitkomsten in bijna alle gevallen op leeftijd gerapporteerd worden. Voorbeelden hiervan zijn onderzoeken op het gebied van vrijetijdsbesteding, sport en bewegen, mobiliteit en wonen. De uitkomsten worden vervolgens meegenomen in het beleid dat op die thema’s gemaakt wordt zoals ‘Lekker bezig, het beweegaanbod voor ouderen’.

In het vorig jaar door het Schiedamse stadsbestuur vastgestelde ‘Plan van Aanpak Langer Zelfstandig Wonen Schiedam’ is onder meer opgenomen om onderzoek doen naar de woonpreferenties van de groeiende groep senioren (met beperkingen) van buitenlandse origine. De gemeenteraad is hierover geïnformeerd. De opzet van dit onderzoek wordt in overleg met en door het Kenniscentrum MVS vormgegeven. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van bestaande data zoals die uit de ‘De Grote Omgevingstest’. Dit grootschalige onderzoek geeft inzicht in beleving, voorkeuren, gedrag en keuzemotieven van bewoners uit de Provincie Zuid-Holland. Een uitsplitsing naar leeftijd is mogelijk. Op basis van dit onderzoek is voor de gemeente Schiedam al eerder een marktonderzoek verricht waarin de vraag van 55-plussers en hun woonvoorkeuren in beeld zijn gebracht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “NA DE ZOMER ONDERZOEK WENSEN ALLOCHTONE BEJAARDEN SCHIEDAM

  1. Ze hebben hun eigen familie die voor hun zorgen. Misschien beter om je te richten op alle ouderen. Moeten we weer de heilige Maria zijn en laten zien dat wij geen kleur zien…. BEN KLAAR MET LATEN ZIEN DAT WE EEN TOLERANT LAND ZIJN . Waren we al alleen de migranten hebben dat van ons afgepikt. Zucht

  2. Discriminatie is een groot punt vandaag de dag, wat doet schiedam iedereen apart behandelen, knap staaltje dom beleid. Deze van origine buitenlanders horen al een jaar op 40 geïntegreerd te zijn in de Nederlandse samenleving, maar goed we weten allemaal DIT IS HET NIEUWE NORMAAL de omgekeerde wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *