Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MUSICDISTILLERY SCHIEDAM: BIJZONDERE MUZIKALE ONTMOETINGEN

SCHIEDAM- Nog een paar weken te gaan en het is weer zover: MusicDistillery! De derde editie barst los op 11 oktober 2019. Drie dagen lang treden artiesten van wereldfaam dan op in de jenever-stad Schiedam. Ze nemen muziekliefhebbers mee van New Orleans tot Casablanca en van Lagos weer terug naar Schiedam. MusicDistillery is geen massaal festival, maar een under-ground club met bijzondere ontmoetingen.

Candy Dulfer, Massada, MC Piper, Carolina Dijkhuizen, Gare du Nord, Ellen ten Damme, DJ Cross… namen die er niet om liegen. “We hebben de naam MusicDistillery weer eer aan willen doen door een distillaat van muziekstijlen te brengen. De eerste avond staat in het teken van de bakermat New Orleans, zaterdagavond brengen we soul & funk en zondag nemen o.a. Ellen ten Damme en Massada de luisteraars mee op wereldreis,” vat programmeur en schrijfster Nathalie Lans de programmering samen. Samen met Frans van Krugten, Enno Lobo en Rob Roskam wil zij met MusicDistillery een plek zijn waar muziek de hoofdzaak is. “Geen groot festival want daar heb-ben we al heel veel mooie varianten van in Nederland, maar een plek voor de echte muziekliefheb-ber. Daar waar de artiesten graag spelen en samen met het publiek in hun muziek bubble stappen, daar waar je nog een lekker Schiedams drankje met de muzikanten drinkt,” legt Nathalie Lans uit.

Snel rijzende ster

Bijzondere muzikale ontmoetingen zijn het uitgangspunt. MC Piper uit New Orleans is Master of Ceremonies tijdens MusicDistillery 2019. Hij ruilt voor een paar dagen de legendarische Bourbon Street in voor de Schiedamse Buitenhavenweg. Saxofonist Candy Dulfer die tijdens de openings-avond optreedt, behoeft eigenlijk geen introductie. Ze startte haar eigen band op toen ze 13 jaar jong was en speelt sindsdien overal ter wereld. Ze deelde het podium met Dave Stuart en natuur-lijk de wereldberoemde Prince waarmee ze jarenlang tourde en meespeelde op zijn albums. Ze werkte samen met grote namen in de muziek. Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Stap-les, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan en zelfs Aretha Franklin. “Maar Candy bleef vooral bij zichzelf en hoe fantastisch dat klinkt, laat ze ons tijdens de openingsavond van Mu-sicDistillery horen! Samen met haar vader Hans en al die andere kanjers uit de band!” licht Natha-lie Lans toe. Bijzonder noemt zij ook Etuk Ubong. “Hij is de snel rijzende ster van Nigeria. Ik weet zeker dat we nog veel gaan horen van deze Afrikaanse trompettist. De Engelse muziekscene heeft deze fantastische muzikant al ontdekt en MusicDistillery introduceert Etuk Ubong + The Etuk Philo-sophy graag bij het Nederlandse publiek.”

Primeur met DJ Cross

“Tijdens de Soul & Funk Saturday gaat het zeker los,” vervolgt Nathalie Lans. “We hebben Thank God it’s Donna!, A tribute to Donna Summer met Gare du Nord starring Carolina Dijkhuizen. Een spetterende live show die de 70’s en 80’s disco parties laat herleven. En wat dacht je van DJ Cross die aansluitend gaat draaien? We hebben daarmee een wereldprimeur! DJ Cross bepaalde lange tijd de muzikale smaak van Nederland. Hij zette het eerste Nederlandse muziek-tv-station ‘The Music Factory’ op en was nadat TMF in 2001 werd overgenomen door MTV Networks, head of music voor TMF, MTV en The Box. De muzikale duizendpoot was daarnaast jarenlang jurylid van de Edisons muziekprijs en in het nachtleven actief als ‘the one and only’ DJ Cross. Speciaal voor MusicDistillery heeft hij een set voorbereid; Full Force door het muzikale verleden. Een tribute aan de periode die de huidige danscene heeft gevormd.”

Massada

Massada stond al lang op het verlanglijstje van MusicDistillery. De band tourt al meer dan 40 jaar de wereld rond, van Pinkpop tot Java Jazz festival. “De legendarische latin rockband van bandlei-der Johnny Manuhutu schittert nog net zo als in de beginjaren,” vertelt Nathalie Lans. “We zijn er dan ook trots op dat Massada de derde editie van MusicDistillery afsluit. Maar eigenlijk geldt dat voor alle bands. Want ook multi-talent Ellen ten Damme heeft in haar idioot drukke theatertour tijd vrijgemaakt voor MusicDistillery 2019. We hebben de eer een voorproefje te krijgen van haar nieuwe show met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. We hebben er allemaal heel veel zin in de derde editie van MusicDistillery en tellen de weken af,” besluit Nathalie Lans.

MusicDistillery 11-13 oktober 2019. Kijk voor tickets en het volledige programma op: www.musicdistillery.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *