RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOGELIJKE COFFEESHOP SCHIEDAM-WEST WORDT AFHAALPUNT

SCHIEDAM- De coffeeshop op het Rubenspein in Schiedam-West zal geen enkele overlast opleveren. Dat bezweert een woordvoerder van  Leafes, het bedrijf uit Waalwijk dat in april speciaal is opgericht om de coffeeshop te kunnen exploiteren.  “De overlast wordt natuurlijk heel erg tegengegaan, door het vooral te focussen op het maken van een afhaalplek. Niet zozeer op het maken van een hangplek, zoals je dat nog wel eens vaker ziet bij coffeeshops”, zegt de man die verantwoordelijk is voor de vergunningaanvraag bij de gemeente. Ook wordt toekomstige bezoekers verzocht niet voor de deur te parkeren, maar verderop in de wijk.

Omwonenden zijn van plan bezwaar te maken tegen de komst van de coffeeshop. Hun belangrijkste argument: een verkooppunt van cannabis is niet toegestaan in een straal van 200 meter rondom een school. De Brabanders hebben zelf onderzoek gedaan en zeggen dat de dichtstbijzijnde school op een afstand van 800 meter staat.

Wanneer de vergunning eventueel wordt afgegeven is nog niet duidelijk. De ondernemer moet ook nog door de Bibob procedure. Dat hoeft geen probleem te zijn. Op het vestigingsadres van Leafes in Brabant wordt ook een escortbureau geëxploiteerd met een prostitutievergunning. Wat er op wijst dat de vergunningaanvragers al eens met goed resultaat zijn getoetst op de integriteit bij het landelijk bureau Bibob.

Voor het winkelpand aan het Rubensplein is inmiddels een voorlopig koopcontract getekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “MOGELIJKE COFFEESHOP SCHIEDAM-WEST WORDT AFHAALPUNT

 1. Geachte gemeente
  WAAR wil men dat deze jongelui hun auto gaan parkeren, er is ’s avonds voor de bewoners geen plek te vinden om te parkeren.
  Er komt hier heel veel overlast van.

 2. Tja. En de bezoekers moeten elders in de wijk parkeren… Als resultaat. Nog meer parkeer overlast….
  En er zijn genoeg scholen in de omgeving. ( genoeg kinderen die daar rondlopen.) Groot speelplein in de buurt, waar ze vervolgen naar toe gaan om rond te gaan hangen, waar kinderen horen te spelen. Nou laat ze maar lekker een plekje zoeken, in een hutje op de hei.

 3. Tja. En de bezoekers moeten elders in de wijk parkeren… Als resultaat. Nog meer parkeer overlast….
  En er zijn genoeg scholen in de omgeving. Nou laat ze maar lekker een plekje zoeken, in een hutje op de hei.

 4. Belachelijk! Hoe kan de komst van een coffeeshop bijdragen aan de samenleving? De gemeente Schiedam moet even goed nadenken! Ik wil geen coffeeshop in onze buurt en graag laat ik ook de drugsverslaafden buiten de deur! Het idee van bezoekers laten parkeren in een wijk die al te kampen heeft met parkeerproblemen is natuurlijk ook te gek voor woorden. Waar moet het naartoe met de gemeente Schiedam? Tijd om eens een bezem door het bestuur heen te halen!

 5. Lekker doen joh.. help schiedam nog effe een stukje verder naar de klote! Nog meer tuig in de woonwijken. Plaats zulke bedrijven in industiewijken.

 6. Mss hebben ze zelf al iets teveel gerookt van hun eigen handelswaar want de Bernardusschool zit echt een stuk dichterbij dan 800 meter en parkeren in de wijk….waar dan er is nu al een tekort voor de bewoners…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *