Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOEITE MET LICHTKNOPJE SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Opnieuw brandt dag en nacht de straatverlichting in delen van Schiedam-Oost. Het gaat onder andere om de verlichting op het Stationsplein, de Singel en in de Van Leeuwenhoeckstraat. Maar klagen heeft niet direct resultaat.

Stedin reageert al tutoyerend op de melding met: ‘Ik snap dat jij wenst dat de lantaarnpalen zo snel mogelijk weer moet gaan werken. Jij kan het beste contact opnemen met de gemeente. Zij zijn verantwoordelijk om dit op te lossen.’

Volgens de Wijktoezichthouder bij de gemeente Schiedam is de gemeente verantwoordelijk voor het melden aan de netwerkbeheerder, in dit geval Stedin. ‘De gemeente mag niet werken aan het netwerk van Stedin. Zo hebben zij ook geen toegang tot de schakelkasten. Loopt al enkele weken’, meldt hij.

Oud-wethouder Theo Schoenmakers (Leefbaar) trekt al gekscherend de conclusie dat degene die weet waar het lichtknopje zit voor Schiedam-Oost, tot eind augustus met vakantie is, op een locatie zonder bereik/internet.’ Daardoor blijft de verlichting al dagen 24-uur branden. Schoemakers: ‘De kosten komen volgend jaar bij uw gemeentelijke heffingen.’

Uiteindelijk zegt de gemeente toe de melding door te geven aan Stedin.

Het probleem doet zich niet voor het eerst voor. Op 18 juni stond de straatverlichting in dezelfde buurt ook al 4 dagen onafgebroken aan. Het vermoeden was toen dat dit te maken had met een storingonderzoek door Stedin. De netwerkbeheerder zou bewust de lichtmasten laten branden. Een woordvoerder van Stedin liet echter weten dat geen sprake was van een storing in Schiedam-Oost.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *