WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINISTER VOORZIET TUNNEL ROZENBURG-MAASSLUIS

VLAARDINGEN- Minister Mark Harbers (VVD) laat weten dat de Blankenburgverbinding (tussen Rozenburg en Vlaardingen) een tunnel oplevert tussen Rozenburg en Maassluis. Dat meldt Harbers, als verantwoordelijk minister voor Infrastructuur en Waterstaat, in een Tweet over de onthulling van de namen voor de tunnelelementen van de Blankenburgverbinding. De tunneldelen dragen de namen Alara en Isabella. Beide namen zijn bedacht door kinderen van groep 5 van basisscholen uit Rozenburg.

Harbers: ‘De Blankenburgverbinding tussen Rozenburg en Maassluis.’
De aannemerscombinatie BAAK bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe snelweg A24 tussen de A20 en de A15. Bij de A20 in Vlaardingen wordt een verdiept knooppunt aangelegd en vlakbij Rozenburg een knooppunt met fly-overs. Daartussen wordt een zinktunnel onder de Nieuwe Waterweg (het Scheur) (de Blankenburgtunnel) en een landtunnel onder de Aalkeetpolder (de Hollandtunnel) gerealiseerd. De A20 wordt verbreed naar 3 rijstroken per rijrichting.

Harbers  was van 26 oktober 2017 tot 21 mei 2019 staatssecretaris van Justitie en Veiligheid in het kabinet-Rutte III. Hij struikelde in die functie, op 14 mei 2019, over de jaarlijkse ‘Rapportage Vreemdelingenketen’, waarin voor het eerst een landelijk overzicht was opgenomen van door de politie geregistreerde incidenten waarbij bewoners van asielzoekerscentra als verdachte van een misdrijf waren aangemerkt, maar waarbij ernstige gewelds- en zedenmisdrijven als moord, doodslag en verkrachting onder een restcategorie waren gerubriceerd.

Harbers trad afgelopen januari aan als minister van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte IV.

De minister heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Hij rondde de studie niet af.

5 gedachten over “MINISTER VOORZIET TUNNEL ROZENBURG-MAASSLUIS

  1. Gaat het nieuws wat jullie plaatsen nu over de nieuwe oever verbinding of trachten jullie punten te scoren om een minister af te kraken.

  2. Ach ach ach… het nivo van de huidige ministersploeg … Weet nou echt helemaal niemand iets?

    1. Ons land wordt in zeer rap tempo kapot gemaakt door inspiratieloze, talentloze sukkels die niets kunnen of weten maar er wel de meest radicale totalitaire links fascistische ideologieën op nahouden. Deze ideologieën gaan hand in hand met een zielloos bestaan van lege omhulsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *