Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINISTER INFORMEERT KAMER OVER HUISJESMELKER SCHIEDAM

SCHIEDAM- In Schiedam is een eerste pand aangewezen als vergunningplichtig in de strijd tegen malafide verhuurderschap. Dat laat minister Kajsa Ollongren (D66) weten aan de Tweede Kamer. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft belangstelling voor de pilot in het kader van goed verhuurderschap waarmee Schiedam werkt.

Ollongren: ‘De gemeente Schiedam ontwikkelt een dashboard met indicatoren over malafide verhuurderschap en heeft inmiddels bij verordening een bevoegdheid gecreëerd om onder voorwaarden – zoals druk op de leefbaarheid of uitbuiting van huurders – een vergunningplicht in te stellen voor woningverhuur. Eenzelfde soort vergunningplicht kan worden ingesteld voor verhuurbemiddeling. In de pilotfase is inmiddels een eerste pand aangewezen als vergunningplichtig. Het beschermen van de positie van zittende huurders bij een aanwijzing staat centraal in de pilot.’

Vooralsnog zit de gemeente Schiedam sinds vorig jaar vooral de wat kleinere huisjesmelkers achter de broek. Alleen bij grote aanwijzingen wordt de gemeenteraad vooraf geïnformeerd. Dat gaat niet gebeuren bij een bemiddelaar met vijf woningen, want er zijn er ook met vierhonderd woningen, zo heeft de burgemeester vorig jaar mei al laten weten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “MINISTER INFORMEERT KAMER OVER HUISJESMELKER SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *