Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MILIEUDEFENSIE NAAR RECHTER OM WARMTESTATION SCHIEDAM

SCHIEDAM- Milieudefensie Schiedam en de Poldervaartvereniging maken officieel bezwaar tegen de bouw van het Warmtestation Groenoord. Eneco wil met het station in de Groenoordstraat bijstoken wanneer het restwarmtenet onvoldoende oplevert om de wijk Groenoord warm te houden. Het bijstoken gebeurt op aardgas.

Op 2 november heeft het gemeentebestuur een omgevingsvergunning verleend voor het warmtestation. Tegen dit besluit zijn de twee beroepschriften ingediend. De gemeente is in afwachting van een zitting bij de Rechtbank Rotterdam waarin deze beroepschriften worden behandeld en de daaropvolgende uitspraak. Een zittingsdatum is nog niet bekend.

De komende maanden worden er informatieavonden georganiseerd voor de omwonenden van het warmtestation. Tijdens deze bijeenkomsten worden omwonenden geïnformeerd over de werkzaamheden.

Komende week zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De OuderenPartij Schiedam (OPS, Lijst 9) – een uitgesproken tegenstander van het dichtdraaien van de gaskraan – heeft de aanleg van het warmte in Groenoord tot verkiezingsthema gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *