Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METROTUNNEL HOEK VAN HOLLAND BIJNA AF

HOEK VAN HOLLAND- De ruwbouw van de metrotunnel achter de woontorens op de Strandweg in Hoek van Holland is bijna af, 18 tunnelmoten zijn gereed, deze maand wordt de laatste moot gestort.

De bekisting rondom de entree van de tunnel aan de zijde van de Strandweg is verwijderd zodat de entree goed zichtbaar is. Rondom de tunnelelementen is het zand teruggebracht waardoor de tunnel langzaam in het duingebied verdwijnt. Om geluidshinder (voor omwonenden) van trilplaten en trilwals te voorkomen, is het zand verdicht met inwatering. Ook de leeflaag vanuit het gronddepot is teruggebracht.

Naast de afrondingswerkzaamheden aan de buitenzijde van de tunnel, is de aannemer gestart met het gereed maken van de binnenzijde. De tunnel is onder andere gereinigd, zodat er een goede basis ligt voor het aanleggen van het spoor. Om veilig te werken in de tunnel mogelijk te maken, is de tunnel voorzien van bouwverlichting, bouwventilatie en een tunnelwacht. De tunnelwacht zorgt voor een specifieke veiligheidsinstructie om te mogen werken in de tunnel.

Op de spoorbaan tussen de Strandweg en Station Hoek van Holland Haven zijn masten voor de bovenleiding geplaatst en is er gestart met het aanleggen van de kabels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *