Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND BIJNA KLAAR

SCHIEDAM- Dit weekend is het proefbedrijf van de Hoekse Lijn gestart. Afgelopen week vonden de restwerkzaamheden plaats aan de baan. Het plan van RET, MRDH en de gemeente Rotterdam voor de communicatie richting reizgers is ook zo goed als gereed. Volgens het plan worden reizigers goed en tijdig geïnformeerd over de start van de exploitatie en wat dat voor hen betekent. Wanneer het proefbedrijf succesvol verloopt kunnen de beperkingen worden opgeheven en kan op 30 september 2019 gestart worden met de exploitatie van de Hoekse Lijn.

De exploitatie zal starten met een aangepaste dienstregeling op de Hoekse Lijn, waarbij het vervangend busvervoer als back-up beschikbaar is. Zodra deze periode succesvol verloopt wordt naar verwachting na enkele weken overgegaan op het rijden volgens de reguliere dienstregeling en wordt het vervangend busvervoer afgebouwd.

De afgelopen weken is de dienstregeling getest. Dit betekende dat metrolijn B vanuit Nesselande conform de huidige dienstregeling op de Hoekse Lijn reed. Hierbij stapten passagiers uit op Schiedam Centrum en reden de metro’s zonder passagiers verder over het traject van de Hoekse Lijn naar Hoek van Holland en terug naar Schiedam Centrum, waar de metro’s weer het bestaande net op gingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND BIJNA KLAAR

 1. Aangepaste dienstregeling wil in dit geval zeggen dat vanaf eind september (wanneer alles goed blijft gaan) er voorlopig niet verder gereden wordt dan Vlaardingen_West. Eer dat er doorgereden wordt naar HvH zijn we wel in 2020 en het strand bereiken we in 2023. Maar goed de RET komt nog met een communicatieplan.

 2. Mooi. Dan kunnen we na jaren weer met de trein van en naar Hoek van Holland. 500 miljoen. En geen gezeik meer over “geen wc’s in de trein”. Top-project! :-/

 3. Piet Holleman, als alles had bij gehouden had je kunnen weten dat de metro 1 x per 20 min naar H.v.H. rijdt en om de 10 min naar Maassluis west. 🙂

 4. De Hoekse lijn “Een project om nooit te vergeten”
  Erg jammer voor de argeloze reiziger de duppe is van allerlei ambtelijk en politiek geneuzel. Een openstaande snelheidsovertreding is sneller opgelost.
  Had de NS gewoon laten doorrijden of asfalt met trollybussen. Het zal bij een volgend project waarschijnlijk niet anders gaan.

 5. EINDELIJK , het heeft wel lang geduurd. Maar we zien er naar uit. Zullen er regelmatig gebruik van maken. Met de metro naar Hoek van Holland!!!

  Diny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *