Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEERDERE VLUCHTELINGEN IN 3 A 4 KAMERWONINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Door kamergewijze bewoning denkt de gemeente Schiedam dat een 3 a 4 kamerwoning toch aan een vluchteling kan worden toegewezen. Wel zal daarbij worden onderzocht wat de gevolgen zijn voor de uitkering in het kader van de participatiewet als twee alleenstaanden een woning gaan delen. Dit alles blijkt uit het plan van aanpak ‘Huisvesting statushouders’. Het plan is dinsdag – na ruim 4 maanden – alsnog (deels) openbaar gemaakt. In het plan van aanpak wordt ook geschreven over een onderzoek naar kamerbewoning op tijdelijke basis voor alleenstaande vluchtelingen die om gezinshereniging hebben gevraagd.

In het overleg tussen de gemeente en de provincie, over de verplichte huisvesting van vluchtelingen, is gesproken over het verbouwen van woningen (zoals plaatsen van een dakkapel) om een extra kamer te creëren. Volgens de gemeente is dit geen optie voor Schiedam. ‘Onze sociale huurvoorraad bestaat uit flatwoningen, er is geen sprake van bijvoorbeeld zolders die verbouwd kunnen worden tot een extra kamer. Eengezinswoningen zijn maar zeer beperkt aanwezig in de sociale woningvoorraad (circa 7% van de voorraad) en vallen vaak in het prijssegment boven de aftoppingsgrens (probleem met passend toewijzen)’, laat het gemeentebestuur weten.

Ook te lezen in het plan: ‘In Schiedam wordt er nu vanuit veel kwetsbare groepen een urgent beroep gedaan op sociale huisvesting. Woningdeling kan een noodzakelijke stap zijn om een eerlijke verdeling tussen deze groepen te bereiken en tegelijkertijd de regulier woningzoekende ook kans te laten houden op een woning.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “MEERDERE VLUCHTELINGEN IN 3 A 4 KAMERWONINGEN SCHIEDAM

 1. Wij zijn ‘n goed volk en helpen mensen graag.
  Maar er zijn ook grenzen en deze worden nu veel overschreden .
  Het wordt ook veel te druk in dit kleine landje .
  Dus stoppen met opnemen vluchtelingen.
  En mensen die hier komen werken uit Polen en Bulgarije Roemenië etc etc .
  Help ook nou eens de NEDERLANDERS die het moeilijk hebben .
  En controleert de woningen op hoeveelheid inwoners.
  Daar schrik je van ..

  1. Pfff zeker weten, help je eigen mensen eerst. Er zijn veel Nederlanders die geeneens hulp kunnen krijgen. En dan praten ze over de hulp voor de immigranten. Echt niet eerlijk.

 2. Woon pas in deze gemeente krijg nu al spijt maar is het ergens anders? Wat niet kan dat kan niet en ik vind eigen volk eerst als dat is gerealiseerd kunnen we ook beter anderen opvangen nu ontstaat er alleen maar haat,nijd en meer criminaliteit.

 3. Belachelijk, onze kinderen kunnen niet huren en niet kopen , omdat alle sociale woningen voor vluchtelingen zijn en de beetje betaalbare koopwoningen worden opgekocht, beetje opgeknapt en onderverhuurd. Heel veel jongeren wonen daardoor veel langer thuis bij hun ouders omdat er gewoon niet aan woonruimte te komen is die ook nog een beetje betaalbaar is, die ouders worden gekort in inkomen omdat ze een inwonend kind hebben met een salaris…..waar stopt het???? De gewone mens is hoe dan ook de sjaak hier in nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *