Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER AFVALSTOFFENHEFFING SCHIEDAM DOOR CAO VUILOPHALERS

SCHIEDAM- Alle inwoners van Schiedam betalen mee aan de salarisverhoging van het personeel bij Irado. Hoewel de afvalstoffenheffing daardoor tot 3,4 % stijgt is dat nog niets vergeleken bij andere gemeenten, zo stelt wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) op basis van geheime stukken. Door de geheimhouding mag hij verder niet uit de school klappen, maar personeelskosten zijn een belangrijke factor. Ooijevaar: “60 % van de stijging zit in de stijging van de CAO voor de vuilnismannen. En dat is eigenlijk heel terecht, want het gaat goed met de economie. Iedereen gaat erop vooruit.”

De toegenomen afvalstoffenheffing in Schiedam valt best uit te leggen, meent de wethouder, maar cijfers noemen wordt lastig. Ooijevaar: “Dat kunt u ook zien in de geheime beantwoording onder tarieven in omliggende gemeenten. Nou zijn die tarieven al lang niet meer geheim, dus ik mag er niet uit citeren, maar als u rondkijkt dan kunt u zien dat er omliggende gemeenten zijn waar de afvalstoffenheffing soms wel met 60 euro omhoog gaat. Soms ook wel met 17,5 %. Kortom, het is jammer dat we in Schiedam toch met die 3,2 tot 3,4 % zijn gaan stijgen, maar ik denk dat ik wel kan stellen dat we slechts zo’n geringe stijging hebben door het succes van ons beleid.”

In Schiedam gaat het eigenlijk vooral om de betaling aan de vuilophalers. Ooijevaar: Dat moeten we doorberekenen. Dat is ongeveer 3,9 %. Daar zijn we zelfs nog iets onder gebleven, maar de rest van de kostenstijging, verantwoord in andere gemeentes zijn eigenlijk twee dingen: het ophalen van het grofvuil. Die kosten zijn gigantisch gestegen het afgelopen jaar. En dat zit hem voor een heel belangrijk deel in het feit dat matrassen nu apart moeten worden ingezameld. En daarnaast zijn ook de verbrandingstarieven toegenomen. Vorig jaar was daar al spraken van. Wij hebben dat al wel ingecalculeerd.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “MEER AFVALSTOFFENHEFFING SCHIEDAM DOOR CAO VUILOPHALERS

  1. Heel vreemd dat de afvalstofheffing omhoog gaat. Het zou juist moeten dalen of op z,n minst gelijk te houden.
    Er moet door de consument steeds meer gescheiden worden (overigens een goed standpunt) omdat we streven naar verlaging van het afval. Dus hoeft er ook minder opgehaald te worden. Dus meneer Ooievaar het verhaal wat u verkondigde is dus niet de juiste.

  2. Daar ben ik het helemaal mee eens. Volgens wethouder Ooijevaar zou de scheiding aan de bron goed zijn voor onze portemonnee. Waarschijnlijk bedoelde hij zijn eigen portemonnee.
    Ik snap trouwens niet waarom al die informatie geheim moet zijn. Ik hoor de heer Ooijevaar te pas en te onpas zeggen dat informatie geheim is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *