Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEEPRATEN OVER WONEN OP INKLINKENDE VEENGROND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De klimaatverandering en de gevolgen voor Schiedam staan centraal tijdens het Stadserf van aanstaande dinsdag 27 november (Starttijd 19.30 uur).

Op dit Stadserf wordt onder meer uitgelegd wat er gedaan kan worden om water te bergen, overstromingen te voorkomen en het grondwater op peil te houden. Wat doet het Hoogheemraadschap, wat doet de gemeente, wat kunnen de Schiedammers zelf doen en waar vinden ze dan hulp? Ook zal er aandacht worden besteed aan het verbreed gemeentelijk rioleringsplan.

We wonen in Schiedam op een inklinkende veengrond, aan de Nieuwe Waterweg en met in de toekomst vaker periodes van hevige neerslag en extreme droogte en hitte. Wat betekent dit voor onze stad? Krijgen we natte voeten, problemen met de fundering van onze huizen en wat betekent dat voor de sterkte van de dijken en hoe houden we ons hoofd koel?

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *