Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEDEWERKERS UITWISSELEN VIA PLATFORM ‘HAVENSPOT’

SPIJKENISSE- Op dit moment staat bij bedrijven de wereld stil of draait het op meer dan volle toeren. Ook in de Haven en Industrie zijn er door de lockdown, zoals overal in het land, werkgevers die tijdelijk minder werk voor hun medewerkers hebben, of waar ze het werk niet aan kunnen. Om hierop in te spelen heeft Watertalent samen met Port of Amsterdam het initiatief genomen om online werkgevers met elkaar in contact te brengen.

Voor dit nieuwe initiatief is een online arbeidsplatform, zonder winstoogmerk, opgezet met de naam ‘Havenspot’. Met deze collegiale in- en uitleen blijven medewerkers op de payroll staan van hun eigen werkgever, die tegen een onderling af te spreken tarief, tijdelijk werkzaamheden kunnen uitvoeren bij een andere werkgever. Het voordeel is dat wanneer de markt weer aantrekt de werknemers de werkzaamheden weer kunnen hervatten bij hun eigen werkgever zonder dat er ontslagen vallen of gebruik gemaakt hoeft te worden van regelingen van de overheid. Bedrijven (in- en buiten de havens) kunnen van dit nieuwe arbeidsmarktplatform gebruik maken door zich aan te melden op www.havenspot.nl en aan te geven of zij medewerkers zoeken of aanbieden. Daarna worden de bedrijven met elkaar in contact gebracht om onderling afspraken over de uitwisseling te maken.

Matty van den Berg, medeoprichter van Watertalent: ‘Wij zijn blij met de proactieve houding van Port of Amsterdam om op deze manier het havenbedrijfsleven te ondersteunen. In het korte tijdsbestek van 1,5 week is dit platform gerealiseerd wat mede door de support van Port of Amsterdam mogelijk is gemaakt’.

Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam; ‘De haven vervult een belangrijke vitale functie in deze tijd. Wij denken ook in deze crisistijd mee met de bedrijven. Havenspot is hier een voorbeeld van. Als matchmaker willen we de bedrijven een helpende hand bieden. Dit initiatief draagt er aan bij dat we samen door deze tijd kunnen komen’.

Watertalent is het carrière- en promotieplatform voor de Haven & Industrie. Dit platform wordt gezien als belangrijkste informatiebron voor studenten, starters en switchers. Met informatie over werkgevers, vacatures, stageplaatsen en opleidingen levert Watertalent consequent een meetbare positieve bijdrage aan het imago van de havencommunity’s. www.watertalent.nl heeft met haar sociale mediakanalen een gemiddeld bereik van 230.000 unieke bezoekers per maand.
Voor meer informatie ga naar www.watertalent.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *