RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEDEWERKERS RET AANGEVALLEN STATION SCHIEDAM CENTRUM

SCHIEDAM- De politie heeft donderdagavond vier geweldplegers (19-20 jaar) aangehouden op metrostation Schiedam Centrum. De vier maakte onderdeel uit van een groep van circa tien ‘jongeren’ die zich tegen medewerkers keerden van de RET.

Toen agenten op verzoek van het RET personeel de agressievelingen rond 23.00 uur aanspraken, werd er direct fors geweld gebruikt. Een van de geweldplegers sloeg en schopte de RET medewerker. Toen agenten ingrepen, ontstond een massale vechtpartij waarbij onder andere drie RET medewerkers gewond raakten. Een van hen werd daarbij hard in zijn gezicht geschopt door een van de ‘jongeren’. Ook enkele agenten raakten lichtgewond.

Met behulp van meerdere agenten die ter ondersteuning ter plaatse kwamen konden vier verdachten worden aangehouden. De overige betrokkenen wisten te ontkomen. De politie gaat camerabeelden van de stationshal bekijken om tot identificatie van de andere verdachten te komen.

De aangevallen RET’ers zijn na controle in het ziekenhuis op het hoofdkantoor het procesverbaal aan het tikken. Volgens het vervoersbedrijf vallen de verwondingen mee.

Vanuit de Ondernemingsraad van de RET reageert voorzitter Henk van der Made: ‘Nu nog een rechter die een keer doet wat is afgesproken. Hard aanpakken van deze malloten.’

Foto: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *