Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAROKKAANSE JEUGD MAASSLUIS WORDT SLOOPROUTE GEBODEN’

MAASSLUIS- De Marokkaanse jeugd zal een mogelijk open jongerencentrum in Maassluis ‘door hun zeer intimiderende, dominerende en sterk georganiseerde groepsgedrag voor zichzelf opeisen’. Dat voorspelt de woordvoerster van de bewonerscommissie van wooncomplex De Vloot en omgeving. De bewonersvertegenwoordigster liet gisteravond duidelijk van zich horen bij behandeling van de plannen met InBlik tijdens de raadscommissie.

Mevrouw van Mil: “InBlik krijgt een andere bestemming, een open jongerencentrum. De wethouder meent daarmee het probleem in de Westwijk op te lossen, maar het tegendeel zal waar zijn. Immers de problemen worden verplaats naar een omgeving waar veel ouderen wonen. En daarmee bedoel ik echt ouderen; 60, 70, 80 en zelfs 90 jaar.”

“Je verplaats niet alleen de problemen, je smeert het uit”, meent de bewonerscommissie. “De jongeren blijven in de Westwijk wonen. Zij hebben straks een honk voor zichzelf in de buurt van De Vloot. De straten tussen InBlik en de woningen zullen straks slooproutes worden. Het wordt onbeheersbaar. En u kunt het ook niet meer terugdraaien , want dan breekt de hel los in dat deel van Maassluis.”

Wethouder Arnold Keijzer (PvdA) wil het Marokkaans jongerenwerk verplaatsen naar InBlik, omdat dit goed zou zijn voor de integratie. In overleg met het bestuur van het Marokkaans jongerenwerk zou gezamenlijk zijn gekozen voor een verhuizing naar InBlik. Hier worden de Marokkanen activiteiten geboden die zij gezamenlijk gaan ondernemen. ‘Deze komen op het terrein van cultuur en muziek te liggen’, aldus de wethouder in een toelichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *