Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MARNIX VLAARDINGEN HOUDT BEWONERS MET GRIEP GESCHEIDEN

VLAARDINGEN- De Argos Zorggroep laat sinds gistermiddag op de eigen website weten dat cliënten die besmet raken met het coronavirus worden verzorgd op een speciale high care afdeling, die de organisatie in ieder huis hiervoor heeft ingericht, gescheiden van de cliënten die niet zijn besmet. Vanuit haar maatschappelijke plicht gaat Argos Zorggroep ook de ziekenhuizen ondersteunen door extra patiënten op te nemen.

Vandaag zullen een aantal patiënten vanuit het revalidatiecentrum Marnix in Vlaardingen-West worden overgeplaatst naar andere locaties. Deze patiënten hebben geen Covid-19. De verhuizing is nodig ‘om zo op de Marnix extra plek vrij te maken’, luidt de mededeling naar medewerkers die afgelopen weekend intern is verspreid.

Op de eigen site benadrukt Argos inmiddels dat de vrijgemaakte plaatsen in Vlaardingen niet zullen worden ingenomen door besmette cliënten uit ziekenhuizen. Te lezen valt: ‘Op dit moment vangen wij alleen de niet-coronapatiënten op vanuit het ziekenhuis. Dit doen wij in Marnix (Vlaardingen) en op revalidatiegroep De Schakel in Breede Vliet (Hoogvliet). Volgens de regionale afspraken gaan coronapatiënten naar het Zorghotel van Aafje bij het Maasstad ziekenhuis. Dit zorghotel is hier volledig op ingericht.’

Afgelopen weekend zijn medewerkers van de verschillende Argos locaties geïnformeerd over de aanwezigheid van een besmette cliënt  met het griepvirus Covid-19 in revalidatiecentrum Marnix. De stand van zaken bij Argos op dat moment: In de Breede Vliet (Korenbloem) verblijft één besmette bewoner met Corona. Daarnaast zijn er nog besmette bewoners op de Klepperewei en in de Marnix.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *