Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAGNEZY DANCE PRODUCTIONS BIJ ‘CULTUUR BORRELT’

SCHIEDAM- Op zondagmiddag 12 juli wordt het programma ‘Cultuur Borrelt op SCHIE’ uitgezonden, waar Magnezy Dance Productions met een korte performance aan bijdraagt. De opnames zijn gemaakt in het Stedelijk Museum en vanaf 14.00 uur is de uitzending, gevolgd door herhalingen om 16.00 uur en 20.00 uur. Het muziek- en cultuurevenement vindt normaliter plaats op zomerse zondagen in het Julianapark in Schiedam, maar vanwege de huidige coronamaatregelen vinden de komende edities plaats via SCHIE TV.

Magnezy Dance Productions initieert, organiseert en creëert professionele dansvoorstellingen in Schiedam en omstreken. Het uitgangspunt hierbij is altijd het tonen en becommentariëren van maatschappelijke ontmoetingen en confrontaties tussen mensen, culturen en ideeën. Door het naast elkaar zetten en combineren van verschillende disciplines zijn we op zoek naar een nieuwe, andere kijk op de realiteit.

Magnezy Dance Productions presenteert hier Three Wise Monkeys.

Three Wise Monkeys is een korte choreografie van Liat Magnezy op ‘Moonlight Sonata’ van Beethoven en is speciaal gemaakt voor Cultuur Borrelt, Schiedam. Uitgangspunt voor deze korte choreografie is het beeld van de Drie Wijze Apen dat symbool staat voor ‘horen, zien en zwijgen’. Het is een korte verkenning naar het fysieke aspect van het beeld hiervan en een zoektocht naar de context naast de originele betekenis.

Danser: Jiamin Zhang
Choreograaf: Liat Magnezy – Magnezy Dance Productions

12 juli om 14:00 uur, herhalingen om 16:00 uur en 20:00 uur in ‘Cultuur Borrelt op SCHIE’ op SCHIE TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *