Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUISE KUNSTENAARS TREDEN NAAR BUITEN

MAASSLUIS- De Maassluise kunstenaars zitten ondanks de crisis (veroorzaakt door de lockdown) niet stil.
Langs de binnen- en de buitenhaven zijn destijds ruim dertig bolders met schilderingen verfraaid. De meeste door kunstenaars, enkele door scholieren. De ligging van de bolders vormt een leuke route langs een historisch maritiem schouwspel van Maassluis. Voor de promotie ervan is door Gonny van den Nouwelant de zogenoemde Bolderfolder ontworpen.

Op een kaart is de route langs de bolders aangegeven. Tevens zijn van alle bolders foto’s opgenomen met de naam van de schilder.

Er werd een feestelijk moment gemaakt van het overhandigen van het eerste exemplaar. Friedie Kloen heette de aanwezigen bij het Douanehuisje van harte welkom. Ze deed dit namens voorzitter David van der Houwen, die verhinderd was. Friedie schetste hoe het project destijds tot stand is gekomen.

Ontwerper van de Bolderfolder, Gonny van den Nouwelant, overhandigde deze vervolgens aan cultuurwethouder Corine Bronsveld (CDA). De wethouder was heel blij met deze nieuwe mogelijkheid waarop kunst in Maassluis bekend wordt gemaakt.

Op verschillende adressen in Maassluis ligt de folder voor het publiek.

Op initiatief van Elly van Baalen is een nieuw project gestart: One Line Faces. Het is de bedoeling dat bewoners van Maassluis, jong en oud, een portrettekening van zichzelf of van een ander maken. Dit moet gebeuren zonder dat de pen loskomt van het papier.

Op diverse plaatsen in Maassluis, onder andere Bibliotheek, Museum Maassluis, Ervaar Maassluis en stadhuis liggen enveloppen met het benodigde materiaal.

Van de aanwezigheid van de wethouder maakte Elly gebruik om haar de eerste envelop te overhandigen. Corine Bronsveld beloofde dat ze met haar kinderen aan de slag zou gaan. Bovendien zal ze proberen gemeentebestuur en raadsleden warm te maken ook een portret te tekenen.

Alle portretten worden te zijner tijd geëxposeerd. Nadere informatie is te vinden op https://www.ellyvanbaalen.nl/ en https://www.maassluisekunstenaars.nl

Er zullen ook filmpjes worden gemaakt, onder andere ter instructie.

Diverse leden van de Stichting Maassluise Kunstenaars hebben meegedaan om van een eenvoudig spaanplaat kistje een kunstwerk te maken. In het Douanehuisje staan ze allemaal tentoongesteld. Het is heel leuk om te zien hoe de kunstenaars in staat zijn gebleken er ware kunstwerkjes van te maken. Het is duidelijk te zien dat ze er zin in hadden om er iets moois van te maken. En dat is gelukt; ga maar kijken: in het laatste weekend van juni van 14.00 tot 17.00 uur, Douanehuisje, Govert van Wijnkade 52, Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *