Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WIL NOG MEER ASIELZOEKERS OPVANGEN

VluchtelingenwerkMAASSLUIS- De gemeente Maassluis heeft dinsdagenavond laten weten bereid te zijn  groepen asielzoekers op te vangen. Hoeveel asielzoekers Maassluis onderdak gaat bieden en waar, daarover zijn nog geen besluiten genomen. De gemeente gaat daarvoor in overleg met het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). Daarna wordt overlegd met de gemeenteraad.

De stad Maassluis verzorgt al  langer de opvang van statushouders. Daarbij wordt samengewerkt met de corporatie Maasdelta en Vluchtelingenwerk.  De gemeente Maassluis wil een  maximale inspanning leveren om in overleg met corporaties, vastgoedeigenaren en het COA tot een aanbod te komen.

In juli werd bekend dat Maasluis kampt met een gebrek aan vervangende woonruimte voor de eigen inwoners die uit hun woning zijn gezet. Wethouder Arnold Keijzer (PvdA) gaf toen aan best in gesprek te willen met de woningcorporaties, maar wees  er toen al op dat Maassluis ook de taak heeft  erkende asielzoekers onderdak te bieden.

Uit het jaarverslag van VluchtelingenWerk Maasdelta, locatie Maassluis, blijkt dat van alle erkende asielzoekers in Maassluis er niet één inkomen uit werk heeft. Een deel kan lezen noch schrijven. Wel is het aantal aanvragen voor Bijzondere bijstand onder de cliënten van VluchtelingenWerk in Maassluis van 0,00% naar 16,66 % gestegen. En dankzij de inzet van de maatschappelijke begeleider is het aantal aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst van 0,00% gestegen naar 8,33 %.

Op korte termijn hoopt Maassluis  in nauw overleg met de gemeenteraad tot oplossingen te komen, aldus het college.

1 reactie op “MAASSLUIS WIL NOG MEER ASIELZOEKERS OPVANGEN

  1. De Lügenpresse en een regering van Leugenaars hebben al lang een verbond gesloten. Dat resuteertin dit soort berichtgeving en het uitblijven van rectificaties. We zijn in een tirannie terecht gekomen,waarin waarheidsvinding in alle lagen justitie en bestuur iets ongepasts lijkt, als hierdoor het ideologische doen van de Gutmensch – de nieuwe Fascist in wezen – niet bereikt wordt. De gehanteerde methoden beginnen ook aardig overeen te komen met die van de zwart- en bruinhemden. Radio 1 kan de race om de meest demagogische radiozender met Radio Pyong Yang 1 glansrijk winnen. Het Bestuur en de journalistiek in Nederland (maar ook Zweden,Duitsland,Frankrijk enz) is een open riool geworden voor 99%. Als ik terugdenk aan het Migratiedebat ,is dit een uiterst welwillende en vriendelijke omschrijving voor het schorem dat bezig is NL te vernietigen. Van het Torentje tm de burelen van MSM en de NPO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *