Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS TEKENT ACTIEPROGRAMMA TEGEN EENZAAMHEID

MAASSLUIS- Wethouder Corine Bronsveld (CDA) heeft namens de gemeente Maassluis haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

Het is volgens de wethouder belangrijk dat het thema eenzaamheid blijft leven in de stad. Bronsveld: “De deelnemers aan de Lichtjestocht tijdens Kerstfeest in de stad hadden de moed om ons met hun persoonlijke verhaal te inspireren. Zij geven eenzaamheid een gezicht. Eenzaamheid blijft aandacht vragen, ook in Maassluis. Niemand wil eenzaam zijn, maar toch is het er. Ook in Maassluis en ook bij jou in de straat. Met de aansluiting bij deze landelijke coalitie laat Maassluis zien dat wij er voor elkaar zijn.”

Meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. In Maassluis gaat het om meer dan 3000 75-plussers. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge (CDA). Sindsdien doen 126 gemeenten en 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat u kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *