Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS STAAT GARANT VOOR INFORMATIEVEILIGHEID REGIO

Suwinet 1MAASSLUIS- Het gebruik van Suwinet voldoet aan alle regels van het beveiligingsplan, dat laat het stadsbestuur van Maassluis weten aan de PvdA. De partij heeft vragen gesteld over de informatieveiligheid bij het gebruik van Suwinet, waarmee overheidsorganisaties gegevens van burgers en bedrijven digitaal bij elkaar kunnen opvragen en naar elkaar sturen.

Sinds dit jaar wordt intensief samengewerkt door de sociale diensten en de sociale werkvoorzieningsbedrijven van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS). De sociale werkvoorzieningsbedrijven Dukdalf, BGS en TBV zijn daarvoor omgevormd tot een nieuw regionaal participatiebedrijf: Stroomopwaarts.

Per 1 juli maakt ook Stroomopwaarts gebruik van Suwinet voor de uitvoering van taken op het gebied van Sociale Zaken. Om te kunnen voldoen aan de eisen (de verplichte normen) die gesteld worden door de Inspectie ten aanzien van Informatieveiligheid hebben de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een gezamenlijk Beveiligingsplan voor Suwinet vastgesteld. ‘Dit alles zorgt ervoor dat Suwinet wordt gebruikt conform het Beveiligingsplan en daarmee voldoet aan de normen’, zo verzekert het Maassluise college.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *