Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MAASSLUIS RISKEERT ZWAARDERE AARDBEVING DAN GRONINGEN’

MAASSLUIS- Ook Maassluis loopt in de toekomst het risico te worden getroffen door een aardbeving met een kracht van 4.0 op de schaal van Richter. Dit is zwaarder dan de zwaarste beving tot nu toe in Groningen. Dat stelt de fractie van de ouderenpartij VSP in Maassluis. Eventuele oorzaak is het leegpompen van een aardgasveld onder Maassluis. De NAM heeft plannen het veld in exploitatie te nemen.

De VSP wijst op een brandbrief aan minister Eric Wiebes (VVD) over de serieuze risico’s met betrekking tot kleinere gasvelden bij versneld leegpompen op aardbevingen. De brief is een initiatief van de gemeente Bergen, mede ondertekend door Beemster, Nissewaard, Noordoostpolder, Smallingerland, Waalwijk en Westland.

Wat de VSP betreft sluit Maassluis zo snel mogelijk aan bij het uiten van zorgen aan de minister. Onder Maassluis ligt ook een beoogd ‘kleiner’ veld. Daarnaast ligt Maassluis geografische op of direct grenzend aan een aantal velden van Westland. ‘En bevingen houden zich niet aan gemeentegrenzen’, aldus de VSP.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “‘MAASSLUIS RISKEERT ZWAARDERE AARDBEVING DAN GRONINGEN’

  1. Als er ook maar 1%schade aan mijn huisje aangedaan word door schuld van de overheid…dan.. Raad u maar wat de gevolgen dan zijn.
    In ieder geval niet met woorden…want heeft totaal geen zin.

  2. He bah, alleen de dreiging al dat iets dergelijks mogelijk zou kunnen gebeuren maakt onrustig.
    Misschien zijn er rapporten of zijn er ‘niet NAM’ onderzoeken waaruit blijkt of en zo ja hoe groot het risico is voor de betreffende gemeentes?
    Als er een reëel risico is dan moeten we dit niet laten gebeuren.

  3. Wat zou er allemaal kunnen gebeuren ,Goede vraag maar maak mensen onrustig ,ik vraag me af wat zoeken we onder de grond en dan om Het nog niet te hebben wat ze allemaal naar de maansturen ,dat kan nooit goed blijven gaan ,de. Nam ze maken er allen een potje van ,kijk naar Groningen ,,!!!!!A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *