Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS KAN PROFITEREN VAN EXTRA AGENTEN VUURWERKOVERLAST

MAASSLUIS- In de regio worden tien politiemensen speciaal ingezet op de bestrijding van vuurwerkoverlast. Dat laat de Maassluise burgemeester Edo Haan (PvdA) weten aan de raadscommissie. D66 vroeg de burgemeester gisteravond naar de aanpak bij behandeling van het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld.

Volgens de burgemeester is vuurwerkoverlast een fenomeen van de laatste weken wat in de hele regio speelt. Haan: “Niet alleen in Maassluis. Wij hebben het beeld dat het te maken heeft met Corona (de lockdown, red.) en de verveling van de jongeren. Het is nu ook weer herfstvakantie geweest. Traditioneel is er dan alweer sprake van wat vuurwerk. Dit jaar is het wel extra veel. Dusdanig veel dat ook de politie daar extra capaciteit voor heeft vrijgemaakt. In onze naaste regio, ik meen zelfs tien mensen, om daar nu echt gericht actie op uit te voeren.”

Vorige week dinsdag melden bewoners van de wijken Sluispolder-oost en de Taanschuurpolder al dagelijks hinder te ondervinden van veel zwaar vuurwerk. Volgens de klagers zorgen de enorme knallen voor luchtdrukverplaatsing en trillende ramen.

De inzet van een vuurwerkdetectiesysteem in Maassluis heeft de afgelopen jaren niet gebracht wat men van het systeem had verwacht. In de praktijk bleek het lastig om het daadwerkelijk afsteken van vuurwerk te constateren (heterdaad) en op grond hiervan te kunnen bekeuren en vuurwerk in beslag te nemen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *