Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS HOUDT VAST AAN VOORRANG VLUCHTELINGEN

MAASSLUIS- Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) wil dat Maassluis vasthoudt aan de huisvesting van vluchtelingen met voorrang. Zelfs met een urgentieverklaring zou het momenteel niet mogelijk zijn te voldoen aan de wettelijke dwang om alle vluchtelingen van een huis te voorzien in Maassluis.

De wethouder vindt dat Maassluis een uitzondering vormt in de manier van huisvesting van vluchtelingen. “Er zijn een hoop gemeenten die daar een achterstand bij hebben”, zegt Kuiper. “Die worden door de Provincie achter de broek gezeten. Maassluis voldoet keurig aan de norm. We hebben in het verleden nog een kleine plus gehad waardoor we iets voorlopen.“

Kuiper over de huisvesting van vluchtelingen in de praktijk: “Afgelopen jaar zijn er twee geplaatst. Nou, bij nieuwe verhuren van driehonderdvijftig is het nog geen 1%. En nog los van het aantal is het niet mogelijk om binnen die wettelijke termijn van 10 weken mensen te huisvesten als we niet die vorm van urgentie kunnen toepassen. Dat is de stand van zaken.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *