Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS HOUDT MONSTERSCHE SLUIS DICHT

Monstersche Sluis 1MAASSLUIS- De Gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland weigeren subsidie aan te vragen voor restauratie van de Monstersche Sluis. Hierdoor dreigt het plan niet door te gaan om de sluis weer te openen door de Stichting Monstersche Sluis.

De gemeente Maasluis heeft, via wethouder David van der Houwen (VSP), aan het bestuur van de stichting Monstersche sluis laten weten niet mee te willen werken aan het verlenen van een mandaat om namens de eigenaren, Gemeente Maassluis en Hoogheemraadschap Delfland, subsidies aan te vragen. De stichting had hiervoor al de organisatie “Op Koers” vastgelegd en de kans op subsidie voor de restauratie van de sluis was groot. De stichting is buitengewoon teleurgesteld dat men na 5 jaar inzet van veel vrijwilligers en tot nu toe goed overleg met de gemeente, met deze bizarre afwijzing geconfronteerd wordt.

De stichting zal zich nu beraden welke mogelijkheden men nog heeft om het door vele Maassluisse inwoners gewenste en gesteunde project toch uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *