Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS HEEFT GEEN ZICHT OP ARBEIDSMIGRANTEN IN BIJSTAND

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis heeft geen flauw idee hoeveel arbeidsmigranten vanuit de EU momenteel in de bijstand zitten. Dat wordt duidelijk uit de beantwoording van een vraag van de VVD Maassluis. ‘Arbeidsmigranten vanuit de EU in de bijstand zijn niet zodanig geregistreerd dat dit door middel van een eenvoudige zoekopdracht uit het systeem te halen is’, laat het gemeentebestuur weten.

Een arbeidsmigrant moet minstens 5 jaar onafgebroken in Nederland zijn verbleven, wil er sprake zijn van een duurzaam verblijfsrecht en daarmee recht op bijstand.

Toenmalig Minister Lodewijk Asscher (PvdA) maakte 3 jaar terug bekend de bijstandsuitkeringen aan arbeidsmigranten uit EU-landen sneller stop te zetten.

Twee jaar later wordt uit onderzoek door het NPO-programma Nieuwsuur (september 2018) duidelijk dat Poolse arbeidsmigranten op grote schaal frauderen met WW-uitkeringen. Ze gebruiken valse handtekeningen, nep-sollicitaties en adresfraude om duizenden euro’s aan uitkering te innen, terwijl ze ondertussen in Polen aan het werk zijn of vakantie vieren. De arbeidsmigranten worden bijgestaan door tal van malafide tussenpersonen die op internet adverteren als boekhouder of administratiekantoor. Tegen betaling geven ze advies en helpen ze controles van uitkeringsinstantie UWV te omzeilen.

Bij langdurige werkloosheid volgt een bijstandsuitkering na het beëindiging van de WW.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *