Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASDELTA IN BEELD BIJ PROBLEMEN BALKONS MAASSLUIS

MAASSLUIS- Woningcorporatie Maasdelta heeft een verantwoordelijkheid in de zaak van de afbrokkelde balkons aan de Frans Halslaan in Maassluis. Dat vindt Dick Snoeck, fractievoorzitter van de VVD. Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA)  vindt dat de verantwoordelijkheid uitsluitend ligt bij de juridische eigenaar van het pand; de Vereniging van Eigenaren (VvE). Binnen die VvE heeft Maasdelta een meerderheidsbelang.

Maasdelta heeft in de afgelopen jaren diverse appartementen in de flat aan de Frans Halslaan verkocht aan particulieren. De VVD vindt dat de woningcorporatie daarmee de nieuwe eigenaren met de problemen heeft opgezadeld. Snoeck: ‘Veelal mensen die hun eerste huisje gekocht hebben. En die mensen hebben geen meerderheid van stemmen in de VvE, want zo slim is Maasdelta dan weer wel.”

Wethouder Kuiper gaat er vanuit dat er creatieve oplossingen worden gevonden. “De verantwoordelijkheden zijn heel helder. Dat is de eigenaar van het pand. En in dit geval is dat de VvE”, stelt Kuiper. “En ze hebben natuurlijk nog steeds als Maasdelta een meerderheid in de VvE. Als het veiligheidstechnisch noodzakelijk zou zijn dan zal ik echt aandringen dat de VvE terstond actie onderneemt. Zo snel als dat nodig is, want veiligheid voor bewoners en omwonenden die staat altijd voorop. Laat dat volstrekt helder zijn”, aldus de wethouder.

Afgelopen weekeinde brakken stukken beton uit de balkons aan de Frans Halslaan. Zondagmiddag heeft de brandweer uit meerdere balkons stukken weggehakt.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *