Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAANDAG WEER SPITSBOOT MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Vanaf maandag 20 mei gaat de spitsboot weer in de vaart bij het veer Maassluis-Rozenburg. Dat laat exploitant Ottevanger weten.

De afgelopen weken werd er voortdurend gevaren met slechts één boot. De andere boot lag aan de wal wegens problemen met het koelwatersysteem. Vorige week ontstonden grote problemen toen ook de andere boot problemen kreeg, midden in de avondsprits. Door lekkage spoot er diesel uit een leiding.

In 2024 wil Ottevanger de huidige twee boten vervangen door een gloednieuwe. Veel hangt af van de oplevering van de Blankenburgtunnel. Naar verwachting zullen veel auto’s van die tunnel gebruik maken. Die ene nieuwe boot wordt kleiner van stuk, maar met meerdere motoren aan boord. Bij een eventuele storing blijft men dan in de vaart.

Ottevanger heeft een concessie van de Provincie die nog 14 jaar loopt.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *