RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOKALE LASTENMETER VLAARDINGEN

vlaardingen 8VLAARDINGEN- Om de lokale lasten voor alle Vlaardingers direct zichtbaar te maken moet er een ‘rekentool’ worden geplaatst op de gemeentelijke website. Daarvoor pleit in elk geval de Vlaardingse VVD.

Het idee komt van de gemeente Nijmegen waar al langer met een dergelijk lokale lastenmeter wordt gewerkt. De webapplicatie om de gemeentelijke lasten voor inwoners in beeld te brengen won onlangs de Goudvink 2015. Leden van de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVVR) riepen tijdens de ledenmiddag op 26 november in Amersfoort de inzending van Nijmegen uit tot winnaar.

De liberalen in Vlaardingen denken dat het inzichtelijk maken van de lokale lasten de gemeenteraad de gelegenheid biedt op elk moment het college te controleren. Daarnaast beschikt de samenleving elk moment over actuele en volledige info over de lokale lasten. De doorwerking is groot, zowel binnen als buiten de gemeente, meent de VVD.

De VVD hoopt op een spoedige reactie van het college van B en W, omdat de partij van plan is een motie in te dienen voor invoering van een Vlaardingse  lokale lastenmeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *