Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOFLIED OP METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Na twee eerdere liedjes dit jaar over de Hoekse Lijn, verschijnt er nu een derde. Na de klaagzang van de Vlaardingse Sandy Struijs en de berusting van de Bahama’s uit Hoek van Holland, is er een juichlied ingezongen door Westlander Gene Travis. Immers, iedereen kan op zaterdagmiddag 28 september gratis gaan meerijden op de metrolijn naar (en van) de Hoek.

Het nieuwe lied is gebaseerd op het welbekende (Is This The Way To) Amarillo, een tijdloze hit van Tony Christie. In de tekst van ‘Is Dit De Lijn Naar Hoek Van Holland’ wordt teruggeblikt op tientallen jaren fileleed voor strandgangers uit het Rijnmondgebied die per auto naar de Hoek reden. Op zowel de heen- als terugweg stond je vaak lange tijd stil op de Maasdijk.

De Westlandse zanger Gene Travis (Eugene Jansen) is een schoolvoorbeeld van een artiest voor feesten en partijen. Deze Honselersdijker bij velen misschien nog wel het meest bekend van zijn al jarenlange aanwezigheid bij de Vierdaagsevan Nijmegen. In een wit kapiteinskostuum zingt hij dan op diverse locaties de wandelaars toe.

De drie Hoekse Lijn-liedjes uit 2019:

Sandy Struijs – Op De Metro (In The Navy):

Bahama’s – Wachten Op De Hoekse Lijn (‘Trojka hier, Trojka daar’)

Gene Travis & Bahama’s – Is Dit De Lijn Naar Hoek Van Holland (Amarillo)
(deze gaat op zaterdag 28 september 2019 om 08.00 uur in première op YouTube )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *