Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN: MEER OVERLASTMELDINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De lockdown zorgt in Vlaardingen voor meer overlastmeldingen. Dat krijgt de fractie Boers (fB) te horen van het stadsbestuur, in antwoord op vragen over de geregistreerde overlastcijfers van de politie.

Uit de cijfers blijkt dat de overlastmeldingen in 2020 ten opzichte van 2019 in het centrum met 48% zijn toegenomen en in de Westwijk met 95%. Met name geluidsoverlast vanuit woningen en jeugdoverlast zijn toegenomen (80-90% van de meldingen). Het is zeer waarschijnlijk dat deze toename een relatie heeft met de lockdown, zo luidt de veronderstelling. Het gemeentebestuur verklaart: ‘Door meer aanwezigheid in de woonomgeving wordt er meer overlast veroorzaakt, maar ook ervaren en door het thuiszitten zien mensen meer en wordt overlast ook sneller gemeld. Dit geldt niet alleen voor Vlaardingen, maar komt ook landelijk in de politiecijfers terug.’

Verwacht wordt dat als de vrijheidsberovingen iets worden verminderd (door het demissionair kabinet Rutte III), dit tot een afname van de overlastklachten leidt. Dit gaat het Vlaardingse stadsbestuur – samen met de politie – monitoren. Daarnaast zet het gemeentebestuur de bestaande aanpak met betrekking tot overlast voort en gaat de inzet nog duidelijker uitdragen, zo wordt beloofd aan de fB.

1 reactie op “LOCKDOWN: MEER OVERLASTMELDINGEN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *