Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN HINDERT ALTERNATIEVE JAARWISSELING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Handhavers in Schiedam krijgen het extra zwaar tijdens de komende jaarwisseling. ‘Als de 1,5 meter regel bij de komende jaarwisseling nog steeds geldend is, is dit een complicerende factor, omdat dan (met de huidige capaciteit) op meerdere aspecten gehandhaafd moet worden’, zo laat het stadsbestuur weten op vragen vanuit de gemeenteraad.

‘De mogelijkheden voor een alternatieve jaarwisseling zijn afhankelijk van wat het kabinet hierover gaat beslissen en hoe de situatie zich de komende maanden gaat ontwikkelen’, zo krijgt de gemeenteraad te horen van burgemeester en wethouders.

Komende jaarwisseling moet Schiedam rekening houden met vuurwerktoerisme. Burgemeester Cor Lamers (CDA) sloot dat fenomeen begin vorige maand in elk geval niet uit nu de jeneverstad het vuurwerkverbod met een jaar vooruit heeft geschoven. Rotterdam komt de komende jaarwisseling wel met een algeheel vuurwerkverbod.

Het is nog niet bekend hoeveel handhavers en politiecapaciteit er rond de jaarwisseling beschikbaar is in Schiedam. De politiecapaciteit tijdens de jaarwisseling is per definitie opgeschaald met meerdere teams en eenheden, met de mogelijkheid tot bijstand op afroep uit de regio.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *