Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LICHTKUNSTFESTIVAL TERUG IN JULIANAPARK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Na Amsterdam Light Festival, Glow Eindhoven en De Grote Schijn in Rotterdam, kunnen liefhebbers van lichtkunst en sprookjesachtige parken, in het Schiedamse Julianapark terecht. Op 12, 13 en 14 december vindt daar de zesde editie van Lichtkunstfestival Winterlicht plaats met twintig nationale en internationale lichtkunstenaars.

Een blikvanger wordt bijvoorbeeld de lichtgevende, vliegende SPACE PIG van Sander Bokkinga. Als een vliegtuig komt dit woeste beeld centraal in het park te hangen, drie meter boven de grond. Met geluid, wind en rook wordt dit een spectaculaire beleving.

Ook spectaculair is de bewegende lichtinstallatie met geel-oranje ledtubes van Vendel en De Wolf. Dit kunstwerk voor Winterlicht is een variant op het werk Whole dat zij maakten voor Amsterdam Light Festival. En zo zijn er twintig prachtige lichtkunstwerken met bijzondere kleuren en geluiden te ontdekken in het sprookjesachtige Julianapark. Daarnaast is er een artiestenprogramma in samenwerking met wereldmuziekfestival VerueƱo.

Winterlicht opent op donderdag 12 december om 17.00 uur met een lampionnenoptocht, een optreden van steeldrumband Dreamteam met Headlights door kunstenares Yvon Koopman, en een show met veel vuur door de Vuurkunstenaar.

Alle lichtkunstwerken zijn drie dagen te bekijken: op 12, 13 en 14 december van 17.00 tot 22.00 uur. Er zijn ook heerlijke maaltijden, snacks en warme drankjes te koop op het festival.

Winterlicht is gratis toegankelijk. De eerste namen van deelnemende kunstenaars en artiesten zijn te vinden op de vernieuwde site: www.winterlicht.nl.

Foto: Hans Sloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *