Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE RESERVE VLAARDINGEN NAAR WMO EN JEUGDZORG

VLAARDINGEN- De kosten voor de WMO en jeugdzorg worden in Vlaardingen voorlopig betaald uit de algemene reserve. Er is vooralsnog geen andere mogelijkheid, meent wethouder Bart de Leede (GroenLinks). De reserve, die bedoeld was om de extra kosten voor de jeugdzorg op te vangen is in Vlaardingen inmiddels al uitgeput. De Leede: “Dus ja, dan is er geen alternatief dan door het op te vangen via de algemene reserve.”

Gemeenten werden in 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg, omdat zij dichter bij het kind staan en beter in staat zouden zijn zorg op maat te leveren. In heel Nederland kampen gemeenten inmiddels met sterk oplopende miljoenentekorten en dreigende faillissementen bij een hele reeks jeugdzorginstellingen.  Verder is er veel bureaucratie, langere wachtlijsten, oplopende kosten per kind en geen afname van het beroep op de specialistische jeugdzorg, zoals beoogd door het kabinet. Minister Hugo de Jonge (CDA) wil nu bepalen wat een taak van de gemeente blijft en wat zij aan een regio of zelfs een nog groter verband moet overlaten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “LAATSTE RESERVE VLAARDINGEN NAAR WMO EN JEUGDZORG

  1. De Miljoenen die mevr. Kaag zo graag aan andere landen ( SCHENKT ) komen wij hier te kort voor de eigen zorgen en gebreken van deze regering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *