Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE HISTORISCHE WANDELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De deskundige gidsen van de Historische Vereniging Schiedam verzorgen in oktober nog twee historische wandelingen. Op zondag 6 oktober staat ‘Langs de Vesten’ op het programma, op zondag 20 oktober gevolgd door de ‘Polderwandeling St. Jacobus’.

De wandeling ‘Langs de Vesten’ begint op 6 oktober om 14.00 uur bij de Ooievaarsbrug. Deze tocht volgt de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 met zijn beroemde stadsplattegrond in kaart bracht. Twee weken later begint eveneens om 14.00 uurde ‘Polderwandeling St. Jacobus’. Deze gaat van de start bij de St. Jacobuskerk en is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.

Wandelaars betalen een kleine bijdrage: 2 euro voor HVS-leden en 5 euro voor niet-leden. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. Dit kan door een berichtje te sturen aan Nico de Vries via vrie2023@planet.nl.

Met deze twee wandelingen sluit de Historische Vereniging Schiedam een succesvol wandelseizoen af. Het verzorgen van stadswandelingen werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen en het voor seizoen 2019 flink uitgebreide programma bracht elke twee weken aanzienlijkegroepen deelnemers op de been. De herfst en winter worden gebruikt om het programma voor 2020 samen te stellen, zodat er vanaf april weer volop gewandeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *