Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAAGFREQUENT GELUID SCHIEDAM-GORZEN NIET TE METEN

SCHIEDAM- Bij overschrijding door zogenaamd Laagfrequent geluid in Schiedam-Gorzen kan niet worden vastgesteld of dit wordt veroorzaakt in het havengebied en door wat. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Het niet kunnen vaststellen van de bron wordt veroorzaakt door technische mankementen bij vijf van de veertien geluidmeters.

De technische mankementen hebben te maken met problemen met de verbinding (Wifi). Er wordt momenteel aan gewerkt om dit probleem op te lossen, dan wel een ander medium voor de overdracht van data te gaan gebruiken (4G/5G). De komende weken zullen besteed worden aan een nadere evaluatie van de gegenereerde data. Hierbij wordt ook naar de bronnen van het Laagfrequent geluid gekeken.

Sinds enige tijd worden er geluidmetingen uitgevoerd in Schiedam. Het gaat om een samenwerking van de gemeente Schiedam met het RIVM.

Laagfrequent geluid (LF geluid of LFg; Engels: low frequency sound) is geluid in het voor mensen laagst hoorbare frequentiegebied. Ligt de frequentie nog lager dan spreekt men van infrageluid. De geluiden met frequenties boven de gehoorsgrens heten ultrasoon geluid.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *