Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KUNSTWERK MOET VLAARDINGEN EN ROZENBURG ALS EERSTE VERBINDEN

VLAARDINGEN- De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann (PvdA) heeft een deel van het kunstwerk ‘Spadevleugels’ overhandigd aan een vertegenwoordiging van de Rozenburgse gebiedscommissie. Een cadeau van de aannemerscombinatie BAAK, de bouwers van de Blankenburgverbinding. Het zijn twee delen, die samen één geheel vormen en staat voor verbinding tussen Vlaardingen en Rotterdam-Rozenburg. De andere helft van het kunstwerk staat op de kamer van de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten (PvdA).

De werkzaamheden aan de Blankenburgtunnel liggen al enkele weken volledig stil in afwachting van de omgevingsvergunning van Vlaardingen. De vergunning wordt verwacht in juli. BAAK ontkent dat spraken is van een vertraging. De periode zou zijn ingecalculeerd in de planning.

Met de aanleg van het Blankenburgtrace is in totaal 1,2 miljard euro gemoeid. De aanleg vindt plaats aan weerszijden van Het Scheur (de Nieuwe Waterweg). De Blankenburgverbinding bestaat uit de nieuwe snelweg A24, tussen Vlaardingen en Rozenburg, inclusief een tunnel tussen de twee plaatsen. Het geheel moet uiterlijk in 2024 worden opgeleverd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *