RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KITESURF MARATHON HOEK VAN HOLLAND

Hoek tot Helder 2HOEK VAN HOLLAND- Op een nog nader te bepalen datum in september of oktober vindt op afroep de allereerste kitesurf ultramarathon ‘Hoek tot Helder’ voor vijftig goed getrainde kitesurfers plaats. Kitesurfen van Hoek van Holland tot Den Helder, over in totaal 130 km aan gure en klotsende Noordzee. De tocht kan alleen georganiseerd worden als de wind het toelaat.

Samen met aangestelde rayonhoofden die ieder de supervisie hebben over een stuk strand van 10 a 20 km en de KNRM wordt de veiligheid voor onze kitesurfers gewaarborgd. Tijdens de tocht zijn er noodzakelijke stops ingelast op de stranden van Scheveningen, Zandvoort, Egmond en Grote Keten. Naast eten en te drinken zijn er stempelposten waar onze nautische helden zich kunnen registreren. Elke deelnemer krijgt een stempelkaart (een plastice ponskaart), bij elke stempelpost moeten deelnemers deze tonen en handmatig laten afstempelen. De tocht is pas voltooid wanneer de eindstreep is gehaald.

Met de kitesurf ultramarathon moet tenminste 25.000 euro worden opgehaald voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *