Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JORIS LUYENDIJK IN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Op zondag 15 mei organiseert Frontaal haar nieuwste editie met als thema Vinkjes en bazen en als hoofdgast journalist/schrijver/antropoloog Joris Luyendijk rondom zijn nieuwste boek De zeven vinkjes – hoe mannen zoals ik de baas spelen. Joris Luyendijk zal rondom zijn boek worden geïnterviewd en een lezing geven. Tevens te gast zijn Dilara Bilgic, Corinne Heyrman, Willemijn Kranendonk en Nikki Verhoeven.

Frontaal is hét literair podium van Rotterdam. Met maandelijks een gevarieerd programma met Grote Gasten (bekende auteurs) en Literaire Superhelden (nieuwe schrijvers) op de planken. Literair podium Frontaal brengt literatuur op een verse manier aan de man: gezellig en ongedwongen, zittend in een bioscoopstoel met een biertje in de hand. Deze maand op locatie in Worm te Rotterdam. Tickets zijn € 9,-. Presentatie: Robbert Meijntjes

De line-up van Frontaal:
Vijf schrijvers spreken zich uit over onder meer labels, macht, geliefden en democratie. Privéleges worden aan de kaak gesteld, vinkjes worden vermurwd tot vraagtekens. Wat betekent heerschappij? Wat zijn onze bazen nog waard? Welke invloeden hebben afkomst, opleiding en gender op onze rollen in de samenleving?

Joris Luyendijk
Journalist/schrijver/antropoloog Joris Luyendijk heeft opnieuw een veelbesproken boek geschreven. In De zeven vinkjes stelt hij de rol en bijbehorende privileges van mannen zoals hij – hoogopgeleid, hetero, autochtoon – aan de kaak. Wat doet dit met een land wanneer ogenschijnlijke onkwetsbaarheid zo lang de baas mag spelen?

Dilara Bilgic
Mark Rutte nodigde haar uit in het Torentje naar aanleiding van haar debuut De Black Box Democratie, waarin Dilara Bilgic een filosofisch perspectief wierp op de Nederlandse democratie. Nu is er een nieuw boek: De gelabelde.

Corinne Heyrman
Is schrijver, radiomaker, performer en podcastmaker. Ze debuteert deze week met Het begin en zijn oneindigheid. Een roman waarin ze met veel verbeeldingskracht de complexiteit van psychische kwetsbaarheid ontleedt.

Willemijn Kranendonk
Willemijn Kranendonk debuteerde dit jaar met De geliefden. Een meeslepende roman over twee vrouwen die elkaar na lange tijd weer tegengekomen en verwikkeld raken in een onmogelijke verhouding tot hun omgeving.

Nikki Verhoeven
Spoken word artiest en antropoloog Nikki Verhoeven was finalist bij de El Hizjra Literatuurprijs. Ze maakt werk rondom thema’s identiteit, macht en mentale gezondheid.

——————–
Info Frontaal: Vinkjes en bazen
Datum: 15 mei
Zaal open: 14:00 // Aanvang: 14:30
Locatie: Worm, Boomgaardsstraat 71
Prijs: € 9,00 // € 5,- voor studenten

Tickets: https://worm.stager.nl/web/tickets/111072282

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *