Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JONGENS SCHIEDAM OPGEPAKT OM NEP-VUURWAPENS

SCHIEDAM- De politie in Schiedam-Woudhoek heeft twee jongen aangehouden voor het bezit van twee ‘gruwelijk echt lijkende nepvuurwapens’. De twee knullen waren op elkaar aan het schieten.

Speelgoedwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nep-vuurwapens, omdat ze dreigend kunnen overkomen.

Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het nep-vuurwapen wordt in beslag genomen.

Als u met een nep-vuurwapen rondloopt dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, dan is dat een misdrijf. U kunt er een maandenlange gevangenisstraf voor krijgen of een geldboete die kan oplopen tot meer dan 20.000 euro. Als u met een goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt, dan is dat een overtreding. De straf die hierop staat is ook hoog, de boete loopt in de duizenden euro’s.

Zoals vastgesteld in de EU-speelgoedrichtlijn die van kracht is in Nederland, is verkoop en bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) toegestaan, maar het is verboden deze wapens bij u te hebben op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *