Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JETTEN VOEDT GERUCHTEN SMADELIJKE AFTOCHT UIT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De opgestapte burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) meent dat ze nog altijd onderdeel uitmaakt van het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders. Jetten laat de gemeenteraad per email weten dat men nog volledig rekening met haar dient te houden: ‘Daar mijn ontslag nog niet is gehonoreerd en ik derhalve nog volledig onderdeel uitmaak van dit college.’ Volgens Jetten hebben de wethouders vragen van de CU-SGP over haar vertrek ‘op belangrijke onderdelen niet juist beantwoord’. Ze merkt daarnaast op: ‘Procedureel ben ik volledig en ten onrechte buiten de voorbereiding en besluitvorming gehouden.’ Wat er zoal onjuist is aan de antwoorden wordt door haar niet uiteengezet.

Met de mail voedt Jetten geruchten dat zij ontslagen is  in plaats van zelf opgestapt. Zelf hield Jetten haar vertrek tot voor kort op een veranderde bestuursstijl waarbij ze niet meer zou passen.

Wat de wethouders betreft was er met Jetten binnen het college geen gelijkwaardige samenwerking mogelijk. Na tussenkomst van de Commissaris van de Koning is Jetten tijdens de collegevergadering van 3 december direct opgestapt. Hoe de burgemeester tot haar besluit is gekomen is de wethouders niet bekend. Twee dagen later heeft ze zelfstandig raadsleden geïnformeerd over haar ontslag. De wethouders stellen dat zij Jetten niet aan de kant hebben gezet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *