Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JAARWISSELING SCHIEDAM: RUIM 60.000 EURO SCHADE

SCHIEDAM- Tijdens de jaarwisseling is in Schiedam voor een bedrag van 60.734 euro aan schade geregistreerd. Dat laat burgemeester Cor Lamers (CDA) weten aan de gemeenteraad. De schade aan gemeentelijke eigendommen was dit jaar fors meer dan de voorgaande jaarwisseling die werd gekenmerkt door het regenachtige weer.

Volgens de burgemeester is de jaarwisseling in Schiedam relatief rustig verlopen, in die zin dat er geen echt grote incidenten zijn geweest. Wel hadden brandweer, politie, Irado en de gemeente veel werk aan talloze kleine brandjes in de hele stad. Op een aantal plaatsen leidde het afsteken van zwaar vuurwerk en het stoken van vuurtjes tot beschadiging van straatmeubilair en speeltoestellen.

De ergste verstoringen van de openbare orde vonden plaats in Nieuwland. De Parkweg moest meerdere malen bezocht worden vanwege provocatie van hulpverleners, kleine brandjes en vernielingen. Jongeren gooiden hier ook vuurwerk naar winkels, mensen en hulpverleners van brandweer en politie. Hier zijn zeven personen aangehouden.

In park Spaland werden ondanks extra camera’s en toezicht twee prullenbakken opgeblazen met zwaar vuurwerk.

Ook op het Vriendschapsplein was het relatief onrustig. Hier moest de politie ‘s avonds in actie komen toen een groep jongeren zorgde voor overlast. Hierbij werd preventief gefouilleerd en is een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Op dit plein ging aan het begin van de nacht toch een speeltoestel in vlammen op.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *